Elf medailles voor turnsters Leonidas Dovido!

18-06-2018 Sport Redactie

TURNEN - Op 16 juni werd in Hoek van Holland voor de 17e keer de Open Hoekse Spring-kampioenschappen georganiseerd. Normaliter doen de turnsters van Leonidas-Dovido alleen aan toestel-turnen, maar met oog op de seizoens-afsluiting (de rayon groepsspringwedstrijd) paste deze wedstrijd dan ook leuk in het trainingsschema van de turnsters. Voor de eerste keer nam de vereniging dan ook deel aan deze wedstrijd.

Alle turnsters hadden zelf opgegeven welke moeilijke sprongen ze graag wilden laten zien en vol goede moed begonnen ze aan hun wedstrijden op minitrampoline, minitrampoline pegasus, plankoline kast en airtrack. Niet alles ging altijd zoals gehoopt, maar dat hoort een beetje bij een spannende en risicovolle discipline als springturnen. Ze lieten het toch maar wel mooi zien! Er waren hoop overwinningen met moeilijke sprongen en ook leerpunten om mee naar huis te nemen.

Naast de wedstrijd konden de turnsters ook genieten van leden van het EK team die onwijs moeilijke sprongen lieten zien. Een aantal (van vereniging STAR) traint ook in het sportcentrum. Het was dan ook leuk hen eens echt in actie te zien, tijdens een wedstrijd. 

Op ieder toestel werd er door de Leonidas Dovido-equipe minimaal één medaille in de wacht gesleept. Ook op ieder niveau (C, B en zelfs topsport niveau A) mochten er turnsters plaatsnemen op het schavot. In totaal werden er maar liefst 11 medailles gewonnen! Een hele goede prestatie voor de turnsters, waarvan de meeste tegenstanders het hele seizoen lang trainen op springturnen in plaats van de vierkamp. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date