Eerste zege voor Pollux dames 1, heren 1 blijft verbazen!

• 25-10-2015

HOCKEY - Vandaag stond voor het team van Karlijn Petri en Priscilla Veenbergen een belangrijke wedstrijd op het programma. Het gepromoveerde DSHC had al 10 punten, terwijl Pollux niet verder was gekomen dan 3 gelijke spelen op eigen terrein. Om aansluiting te krijgen moest er gewonnen worden. De start was voortvarend. Binnen 2 minuten was het Judith Korpel die een strafcorner binnen pushte. Daarna ontstond er een gelijkwaardig kijkspel met een aantal grote kansen voor de thuisclub, maar er werd te vaak voor de moeilijke oplossing gekozen.
De tweede helft probeerde DSHC druk te zetten, maar ze werden niet heel gevaarlijk. Aan de andere kant kreeg Pollux opnieuw een aantal dotten van mogelijkheden, maar het duurde tot 10 minuten voor tijd voordat de beslissing viel. Valerie van Mastrigt bediende prachtig de mee opgekomen Marjolein Pennock die de bal perfect binnen schoot. Pollux mocht vlak voor tijd zelfs de 3-0 maken uit een mooi strafcorner van Marloes Buskens. Een verdiende overwinning die volgende week hopelijk wordt voortgezet op bezoek bij Gouda, dat 3 punten meer heeft.

Heren

Daarna was het de beurt aan Pollux heren 1, dat in Etten Leur ook een gepromoveerde ploeg op bezoek kreeg. Pollux bewees dat de laatste thuiswedstrijd tegen Zoetermeer een vergissing was geweest, want de gehele wedstrijd was Pollux de bovenliggende partij. Bij rust was het al 3-0 door treffers van Adil Mansoer, Benno Leemans en een strafcorner van Nick Belgraver. Na de rust probeerde het sportief spelende Etten Leur het nog wel, maar Dave van der Stoel gooide met een intikker de wedstrijd definitief op slot. De 5-0 kwam uit een strafbal van aanvoerder Robbert Zevenbergen en de 6-0 was een mooie van Perry van Stek na een mooie pass van Benno Leemans. Een strafbal en een veldgoal van de bezoekers zorgden voor de 6-2, waarna opnieuw een strafbal van Robbert Zevenbergen de zevenklapper vol maakte. Hiermee stijgt Pollux naar plaats vier op nog steeds maar 3 punten van de koploper. Volgende week volgt een bezoek aan laagvlieger Derby, waar al jaren niet is gewonnen.