Eerste Vlaardingse E-Sports toernooi

02-05-2019 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Woensdag 1 mei vond het eerste VLD E-SPORTS toernooi plaats in Vlaardingen. Victoria'04 was gastheer en wist zich goed te profileren door hun vrijwilligers op de juiste wijze in te zetten. Het toernooi werd bezocht door zes koppels waarbij de leeftijd varieerde van acht tot zestien jaar. Zelfs jeugd die geen maatje had, kwam het toernooi bezoeken. Ook zij wisten samen een leuk toernooi te spelen. Sociale contacten werden op verschillende manieren gelegd. 

Het toernooi begon om 13.00 uur met het binnenprogramma, wat bestond uit FIFA 19, in een 2 tegen 2 formaat. Nadat de poules waren gespeeld, gingen de deelnemers naar buiten om hier hun 'skills' te laten zien. Deze zouden zij per koppel uit voeren in vier verschillende skillgames. Gedreven als zij waren, ging dit er zeer fanatiek en op een leuke wijze aan toe. Als ze aan het wachten waren om een skillgame uit te voeren, dan kon het koppel alvast hun tactiek bepalen of gingen ze onderling een balletje trappen. Nadat elk koppel voor alle onderdelen punten had gescoord, gingen ze weer naar binnen voor de ‘knock-outfase’ van het FIFA 19 toernooi. De punten van het buitenprogramma, dat werd begeleid door trainers van Victoria'04, werd alvast bij elkaar opgeteld om de winnaar van het buitenprogramma te bepalen. Voor zowel het binnen- als buitenprogramma konden de deelnemers punten verdienen. Zo waren er aan het eind van de dag twee verschillende winnaars. Één voor het spel FIFA 19 en één voor de skillgames op het voetbalveld. 

Na de prijsuitreiking gingen de deelnemers met een goed gevoel naar huis en vonden het 'een zeer toffe ervaring'. Wil jij ook meedoen aan een toernooi van VLD E-SPORTS? Meld je dan alleen, of met een maatje aan via www.stichtingvib.nl/VLDESPORTSGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date