Eerste Vlaardings Sportfeest een succes

03-06-2019 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Vrijdag 31 mei organiseerde Vlaardingen in Beweging voor het eerst het Vlaardings Sportfeest voor kinderen van twee tot en met acht jaar. Met twaalf deelnemende sportverenigingen, vier stedelijke organisaties en een opkomst van 250 kinderen, bleek de eerste editie een schot in de roos.

Sportcentrum Polderpoort werd omgetoverd tot een sportief festivalterrein. Iedere deelnemende sportvereniging kreeg een eigen afgebakend deel van het terrein. Bij ieder deel stond ook een kraam waarop de sportclubs hun vereniging kon aanprijzen. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. Toch was het leukste voor de jonge bezoekertjes dat zij zelf konden deelnemen aan alle sporten en spelletjes en zo konden ontdekken welke sport het beste bij hen past.

Ben in Beweging

In de twee weken voorafgaand aan het Vlaardings Sportfeest heeft de nieuwe beweegmascotte ‘Ben in Beweging’ een promotietour langs de basisscholen in Vlaardingen gemaakt, waar hij alle kinderen hoogstpersoonlijk uitnodigde voor zijn feestje. Hier werd door kinderen en hun ouders heel enthousiast op gereageerd!

Op het feest zelf was Ben natuurlijk ook aanwezig en liet hij de kinderen zien welke leuke sporten er allemaal te doen zijn in Vlaardingen. Tijdens deze editie kon er kennis gemaakt worden met judo (Kai-Judo), handbal (SC Twist), honkbal (SC Vlaardingen Holy), turnen (Leonidas Dovido), hockey (VMHC Pollux), kickboksen (Fightteam Vlaardingen), karate (Egberth Thomas), dansen (DemiPoint), voetbal (SC Victoria ‘04), atletiek (Fortuna), tennis (TV Holy) en zwemmen (ZVVS). Al deze sportaanbieders hebben de bezoekers een leuk kennismakingsaanbod gedaan voor de komende weken/maanden. Om het feest nóg completer te maken, droegen ook Un1ek - opvang en onderwijs, Jeugdfonds Sport & Cultuur, CJV en JOGG Vlaardingen hun steentje bij.

Jong geleerd...

Vlaardingen in Beweging streeft er naar om jeugd zo vroeg mogelijk te binden aan de sport- & beweegaanbieders in de stad. Wanneer kinderen op jonge leeftijd het plezier in sport & bewegen vinden en terecht komen bij de sport die het beste bij hen past, zal de kans op afhaken op latere leeftijd verkleinen. Om die reden organiseert ViB gedurende het schooljaar 'Ukkies in Beweging'. Dit zijn kennismakingsactiviteiten bij sportclubs met een speciaal aanbod voor de allerjongsten. Ook verzorgt ViB daarnaast op verschillende basisscholen het nijntje Beweegdiploma in de peuter- en/of kleuterklassen. Tijdens het Vlaardings Sportfeest afgelopen vrijdag kwamen al deze initiatieven samen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date