Eenvoudige zege voor Victoria'04

• Arie Noordhoek
  • 03-10-2021
VOETBAL - In een éénzijdige wedstrijd, waarin Victoria’04 heer en meester was, boekte de Vlaardinge formatie een eenvoudige 0-4 overwinning. Egelantier Boys wilde wel strijd leveren voor een goed resultaat, maar een terecht gegeven rode kaart in de twintigste minuut maakte kansen om de drie winstpunten in eigen huis te houden vrij klein. De doelman van Egelantier Boys behoedde zijn team voor een grote nederlaag door een aantal knappe reddingen.

Victoria’04 opende de wedstrijd sterk door de tegenstander op eigen helft vast te zetten. Kort na de aftrap kreeg Nailey Girigorie na een vlot lopende aanval de bal in de diepte aangespeeld, maar strandde op de doelman van Egelantier Boys. Victoria’04 bleef het beste van het spel houden. Nadat Raydrick Kleinmoedig zijn inzet naast het doel van Egelantier Boys zag verdwijnen, kreeg Egelantier Boys een goede kans na een snel opgezette counter, maar ook deze inzet verdween hoog over het doel van Victoria’04.

De bezoekers bleven jagen op een doelpunt, dat na ruim een kwartier spelen dan ook viel. Nailey Girigorie werd weer eens de diepte ingestuurd, maakte zich goed vrij en bediende Roy Meerten op maat, die koeltjes afrondde: 0-1.  De Vlaardinge formatie bleef de wedstrijd controleren en trachtte de man-meer situatie (na de rode kaart wegens natrappen) uit te baten, doch vond telkens de uitstekende doelman van Egelantier Boys op hun pad. Het tweede doelpunt viel pas na een ruim half uur spelen. Roy Meerten zette een solo-actie op om vervolgens Nailey Girigorie een niet te missen kans te bieden: 0-2. Kort voor de rust kreeg Michael Blok de kans om de marge uit te breiden, maar verzuimde de doelman van de thuisclub te passeren.

Na de rust ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld. Een oppermachtig Victoria’04, dat verzuimde de vele kansen te verzilveren. Egelantier Boys beperkte zich tot het tegenhouden van de aanvallen van de bezoekers. Na een uur spelen kreeg Rémon van Prooijen een vrije trap te nemen, zette de bal hoog voor waarna aanvoerder Oscar Knecht Victoria’04 op een 0-3 voorsprong bracht met een geplaatste kopbal. Tien minuten voor tijd poeierde Lars de Visser van afstand de bal in het doel van de gastheren: 0-4.

In de slotfase kreeg Lars Kortleven enkele goede mogelijkheden om de eindstand op te schroeven, maar paal en lat stonden verder succes in de weg.