Eenvoudige zege voor Twistdames

• Redactie
  • 13-03-2017
HANDBAL - De handbalsters van S.C. Twist moesten zondag aantreden tegen Schipluiden. Na de nederlaag van vorige week tegen NEA staat er voor de dames van S.C. Twist niets meer op het spel. Het is nu belangrijk om met een goed gevoel de zaalcompetitie af te sluiten waarna de koppositie op het veld verdedigd moet gaan worden. De dames van S.C. Twist begonnen goed aan de wedstrijd en zetten de verdediging van Schipluiden direct onder druk en liepen al snel weg naar een ruime voorsprong. Dit gaf trainer-coach Bouke Troost de gelegenheid om enkele speelsters meer speeltijd te geven dan gebruikelijk. Ook stond de verdediging goed gesloten en gaf nauwelijks kansen weg waardoor Schipluiden hoofdzakelijk uit strafworpen kon scoren. De rust kwam bij een 13-5 voorsprong voor de Vlaardingse dames. In de tweede helft een zelfde beeld waarin Schipluiden het de dames van S.C. Twist niet lastig konden maken . De concentratie in de aanval en verdediging van Twist verslapte waardoor Schipluiden nog enkele keren kon scoren. Het laatste fluitsignaal kwam bij een 23 – 14 voorsprong van S.C. Twist. Volgend weekend gaan de handbaldames van Twist op bezoek bij WPK/Westlandia in Naaldwijk.