E-Sports bij Sc Victoria’04

14-07-2020 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Vorige week was de eerste editie van het Champions League toernooi voor kinderen bij Sc Victoria 04. Er kwamen 75 kinderen op af om samen met hun leeftijdsgenoten de strijd aan te gaan. Naast het aanbod op het veld, biedt de club vanaf komende zaterdag in samenwerking met de Buurtsportcoaches van ViB ook Champions League voetbal aan op de PlayStation 4.

Vlaardingen in Beweging ziet veel kansen voor verenigingen om naast het reguliere aanbod ook E-Sports aan te bieden. ,,We zien al enkele jaren dat de jeugd zich veel bezig houdt met spelcomputers. Ze zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. In plaats van dat we dit gaan verbieden, zien wij juist veel mogelijkheden om de jeugd hiermee te bereiken. We zien ook dat bijvoorbeeld de BVO’s een E-divisie aanbieden. Het is een heuse trend. We zullen wel altijd blijven inzetten op de combinatie met het fysieke deel op het veld. Dit kan erg goed met de FIFA skill games of zoals nu bij Victoria’04 is gerealiseerd met een onderling voetbaltoernooi'', aldus Diego Remondo Gomez (VIB). 

Wil je samen met jouw vriendjes Champions League voetbal spelen op zowel het veld als op de PlayStation? Kom dan op de zaterdagen 18 en 25 juli langs bij sc Victoria’04. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date