E-bikes voor Vlaardingen in Beweging

21-06-2018 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Eerder dit jaar moest Vlaardingen in Beweging (ViB) afscheid nemen van de iconische oranje ViB-mobielen. Deze week kon eindelijk het vervangende vervoer gepresenteerd worden door het team van ViB-buurtsportcoaches. Met twee prachtige E-bikes zullen de buurtsportcoaches voortaan de wijken in trekken om Vlaardingers in beweging te krijgen én te houden. 

Na het wegvallen van de twee oranje brommobielen, samen goed voor meer dan 20.000 ritjes in de afgelopen vijf jaar, stond ViB voor de keuze hoe deze te vervangen. Uiteraard is er overwogen wederom twee brommobielen aan te schaffen. Maar dit kreeg niet de voorkeur om twee redenen. Enerzijds zijn de op diesel rijdende voertuigen niet het toonbeeld van duurzaamheid. Anderzijds sluit het rijden in een wagen niet aan op de ambitie van ViB: 'bewegen'. Om die reden is uiteindelijk gekozen voor de E-bikes. 

Zichtbaar en het gezonde voorbeeld


De zogenaamde delivery bikes (bezorgfietsen) zijn voorzien van grote bakken voor en achterop de fiets. Normaal gesproken zitten er in dat soort bakken pizza’s, patat, broodjes Döner en andere soorten fastfood. ,,Op zich wel grappig dat wij dezelfde soorten fietsen gebruiken. Maar dan om te stimuleren al deze ongezonde calorieën er weer af te sporten en bewegen'', zegt buurtsportcoach Diego. Door het logo van ViB een prominente plek op de fiets en de bakken te geven kun je ViB niet missen in het verkeer. Bijkomend voordeel is dat deze fietsen ook nog eens praktisch in gebruik zijn. De oude ViB-mobielen werden eigenlijk alleen aan het einde van de middag gebruikt om naar de verschillende activiteiten in de Vlaardingse wijken te rijden. Nu worden de E-bikes ook gebruikt om van en naar afspraken bij scholen, maatschappelijke partners en de sportclubs te rijden. Daarmee geven zelf ook het goede voorbeeld. We zijn dan zelf ook meer 'in beweging' aldus Marvin Visser, directeur.

Nu de ViB-mobiel niet meer rijdt door Vlaardingen is het ook tijd voor een andere naam voor de naschoolse activiteiten op de pleintjes in de Vlaardingse wijken. Deze werden steevast 'ViB-mobiel activiteiten' genoemd. Tja, dat kan nu niet meer volgens Buurtsportcoach Diego. Alle creatieve ideeën voor een nieuwe naam kunnen via het contactformulier op de website van ViB (www.stichtingvib.nl) aangedragen worden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date