DVO’32 wint stadsderby tegen VFC

30-11-2019 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Na de nipte maar flink aangekomen nederlaag van 0-1 aan de Marathonweg vorige week tegen CION stond de equipe van oefenmeester Ben Hoogwerf vandaag voor de moeilijke opgave aan de sportlaan een goed resultaat te boeken tegen VFC. Het zeer wisselvallig presterende DVO’32 leverde echter een prima wedstrijd af. 1-2 winst, en gezien het veldspel en de kansen had het ook zomaar op 2-5 of zo kunnen eindigen.

DVO’32 was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij met goed combinatievoetbal. Tel daarbij een levensgevaarlijk counterende thuisploeg op die ook zijn kansen kreeg en de ingrediënten voor een heerlijke stadsderby zijn daar. Na een kleine tien minuten had DVO al een speldeprik uitgedeeld toen Colin Pleijsier Floris Keizerwaard in stelling bracht maar zijn schot vloog over en vlak daaropvolgend uit een voorzet van Frank Boer kreeg Robin den Breems een grote kans op de 0-1 maar VFC's keeper redde.

Keeper Ruben Verboon van de gasten moest op het halfuur redding brengen maar het was slechts uitstel van executie want de thuisploeg nam met een mooie kopbal van Nino Netten uit een diepe bal de leiding, 1-0. DVO’32 kreeg vlak voor de thee nog de uitgelezen kans op de 1-1 toen de rappe Colin Pleijsier 1 op 1 ging vanaf rechts echter zijn schot spatte uiteen op de paal zodat de rust werd bereikt met een 1-0 voor VFC.

Na de break kreeg wederom Colin Pleijsier de uitgelezen kans op de gelijkmaker maar weer de kans was niet aan de aanvaller besteed en VFC bleef  overeind. DVO’32 kreeg steeds meer vat op de geelzwarten al moest DVO’s sluitpost Ruben Verboon nog een keer met een uiterste krachtsinspanning redden op een kopbal van VFC spits Nino Netten. De gelijkmaker hing in de lucht. Een kopbal van Robin den Breems werd nog van de lijn gehaald maar een goed kwartier voor tijd waren Gert Jan van der Veen en daaropvolgend Nico Huijer er verantwoordelijk voor dat Tim Kievit koelbloedig als hij is de verdiende 1-1 binnenschoot.

VFC was helemaal van de leg, wat achtereenvolgens de keeper, de aanvoerder en de spits binnen no time een gele prent opleverde. Frank Boer klaarde de gehele linkerkant, leverde de perfecte voorzet af en Robin den Breems schoot de zege binnen voor de ploeg van trainer Ben Hoogwerf. Kreeg ook nog geel voor aanmerkingen op de leiding maar zal toch net als heel DVO’32 een goed gevoel aan de verdiende overwinning overhouden. Volgende week komt het laag geklasseerde Vierpolders naar de Marathonweg maar in deze competitie kan zoals men ziet iedereen van iedereen winnen. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date