DVO’32 wint verdiend uit bij Zwarte Pijl

• Rinus Zomervrucht
  • 07-04-2018
VOETBAL - Op deze zonnige zaterdag moest de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf in Rotterdam Alexander de degens kruisen met Zwarte Pijl. Een Zwarte Pijl wat dit seizoen slechts één gelijkspel toestond op eigen veld en wel tegen Perkouw 1-1. Voor de rest werden de thuiswedstrijden alle in winst omgezet. Voorwaar een zware opgave dus vandaag voor de Vlaardingers die Robin de Breems geblesseerd zagen afhaken midweeks op de training.

Het eerste kwart was wat aftasten, DVO wilde niet weer in het mes van een counterende tegenstander lopen en begon voorzichtig. Desalniettemin waren de Vlaardingers toch de bovenliggende partij qua voetbal. Zwarte Pijl wachtte af en probeerde met momenten de fouten bij DVO af te straffen, en in de 20e minuut was het bijna zover maar keeper Ruben Verboon pareerde het schot bekwaam. DVO kwam in de 24e minuut terecht op voorsprong toen Gert Jan van der Veen voor de Rotterdamse verdediging kwam en de assist van Herve Makuka tot 0-1 bombardeerde voor zijn 15e competitie treffer. Aanvoerder Walter Zomervrucht’s schot vlak voor rust ging via de buitenkant paal naast en dus bleef het bij 0-1 voor de break.

Na de thee werd de magere marge teniet gedaan toen de ingevallen Roan Durinck ongelukkig hands maakte en Zwarte Pijl een uitgelezen kans op de 1-1 verzilverde vanaf de stip via Nixon Dias. Het was in de gehele wedstrijd de enige grote kans voor Zwarte Pijl maar verheugend was dat DVO ondanks de gelijkmaker en dus een domper bleef strijden voor het maximale: men toonde mentaliteit en liet de kaas niet van het brood eten. Gert Jan van der Veen schoof de bal net naast en ook qua spel bleven de Vlaardingers de gevaarlijkste ploeg.

De winnende en verdiende 1-2 werd voorbereid door Gert Jan van der Veen en door Tim Kievit afgemaakt zodat de Vlaardingse ploeg de zege mee naar Vlaardingen nam en gewoon mee blijft doen voor een plaats in de nacompetitie.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Niko v Meijeren ( 45e Roan Durinck ),   Herve Makuka, Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht (c.), Ruud Durinck, Gert Jan van der Veen, Reinier van der Veen ( 72e Tim Kievit), Nico Huijer ( 88e Mitchen vd Windt ).