DVO’32 verliest bij HBSS

• Rinus Zomervrucht
  • 12-11-2022
VOETBAL - Vandaag in Schiedam bij de uitwedstrijd tegen HBSS stond voor DVO ’32 de koppositie op het spel, want de ploeg van trainer Toon Wolters had bij de aftrap 1 punt minder dan de Vlaardingse koploper. Het werd een aardige regioderby met diversen momenten, een hoop strijd, reddingen, bijna goals, kortom  het talrijke publiek werd vanmiddag prima vermaakt.

Al na 13 seconden lag de bal al haast achter DVO keeper Ian Slagboom maar gelukkig ging het schot over. En in de derde minuut bracht de paal redding voor de gasten( achteraf was dit buitenspel) maar HBSS begon veel scherper, won haast elk duel en zo niet ook de tweede bal. DVO kwam niet tot voetballen en in de 18e minuut leek de 1-0 een feit, echter na lang beraad concludeerde scheidsrechter Van Drunen dat de bal via de lat en de paal in de handen van DVO ’s sluitpost was beland. Mazzel voor de Vlaardingers die nu toch wel wakker waren geschud.

De eerste echte Vlaardingse kans kwam op het half uur toen een voorzet vanaf links van Floris Keizerwaard maar net gemist werd door Robin den Breems en Gert Jan van der Veen. Vlak daarop kwam de ploeg van oefenmeester Toon Wolters door een kopbal uit een corner op een verdiende voorsprong: 1-0. Keeper Ian Slagboom redde nog bekwaam bij een één op één anders had DVO’32 op een nog ruimere achterstand gestaan. Derhalve ging men dus thee drinken op 1-0 voor HBSS.

Na de verplichte onderbreking begon DVO veel feller, al moest Ian Slagboom wederom redding brengen om de 2-0 te voorkomen. Het tweede bedrijf werd steeds meer een beeld van een terugtrekkende thuisploeg en een aanvallend DVO’32 . DVO dicteerde het spel en de gelijkmaker hing in de lucht. Die kwam er ook, al was er genoeg discussie over de penalty die de gasten kregen, (Robin den Breems werd binnen de 16 in de rug gelopen). Gert Jan van der Veen had daar geen boodschap aan en schoof de pingel koel binnen: 1-1. Lang kon DVO niet genieten want een prima Schiedamse aanval werd binnengekopt, al stond de doelpuntenmaker wel vogelvrij en dus kon men opnieuw beginnen. DVO’32 grossierde de laatste 20 minuten in kansjes maar de kopballen en schoten van Robin den Breems en Gert Jan van der Veen bezaten te weinig kracht om de Schiedamse keeper te verontrusten. Eenmaal leek de gelijkmaker daar maar de inzet van spits Nico Huijer kwam via de paal in blessuretijd weer terug het veld in; pech maar al met al was de zege voor HBSS niet onverdiend. DVO’32 zal zijn wonden moeten likken en volgende week OVV moeten bestrijden als er weer 3 punten op het spel staan.

Opstelling DVO’32: Ian Slagboom, Daan ten Broek (81e Reinier van der Veen), Niko van Meijeren (91e Rahine de Windt),Nick Rutten, Yamal Ernst, Wesley de Heij (c)(91e Wilson Iyawe), Robin den Breems, Arij van Bree (45e Cliff Santos Monteiro), Gert Jan van der Veen, Floris Keizerwaard, Nico Huijer.