DVO’32 pakt de punten tegen Schoonhoven

16-12-2017 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Vandaag was aan de marathonweg de confrontatie tegen DVO'32 tegen vv Schoonhoven. De inwoners van de zilverstad zijn met uitzondering van vorige week (verlies tegen Perkouw) aan een goede reeks bezig. Dit in tegenstelling tot DVO’32 dat de wind wat tegen heeft deze tweede periode met slechts één punt uit de laatste vier wedstrijden. Dus nu de maar dan moest wel worden gewonnen. Keeper Ruben Verboon is op de weg terug net  als spits Mark Zomervrucht maar beiden zijn pas na de wintersop weer beschikbaar. Herve Makuka haakte vorig weekend geblesseerd af in de warming up en Nico Huijer is ook niet honderd procent fit zodat de winterstop een welkome rustperiode is.

DVO begon furieus aan de wedstrijd en overrompelde de opponent gelijk. Men zat er kort op bij Schoonhoven en liet de tegenstander geen centimeter ruimte, beloond met in twee pogingen de verdiende 1-0 door Tim Kievit na prima doorzetten van Robin den Breems, gelijk gevolgd door een vrije trap van aanvoerder Walter Zomervrucht op het hoofd van topscorer Gert Jan van der Veen die alweer zijn elfde competitietreffer aantekende. En zo zat de Vlaardingse ploeg na een kwartier eigenlijk al op rozen. In het vervolg van de eerste helft greep Schoonhoven het initiatief maar DVO gaf geen krimp tot de slotminuut toen moest Mark Verkade redding brengen op de lijn om de anschlusstreffer te voorkomen.

Na de thee had DVO de 3-0 moeten scoren met riante kansen voor Ruud Durinck en Walter Zomervrucht maar beide keren redde de sluitpost van de gasten zodat de marge op twee bleef en Schoonhoven mocht blijven hopen op een terugkeer in de wedstrijd. Echter DVO keeper Martijn Leerdam bleek diverse keren een sta in de weg, de Vlaardingse keeper redde de thuisploeg met een aantal zeer goede reddingen en het veldoverwicht van Schoonhoven ebde langzaam weg na het uitblijven van een treffer.

DVO kreeg daarna na een vlijmscherpe counter via Nico Huijer nog de kans om de score uit te breiden maar wederom zat de keeper ertussen zodat de winterstop een feit is en de thuisploeg met een tevreden gevoel de kicksen een paar weken in de kast mag laten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date