DVO’32 opent competitie met nederlaag tegen Rhoon

19-09-2020 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - DVO'32 opende vanmiddag de competitie aan de Marathonweg tegen vv Rhoon, een ploeg waar vorig seizoen thuis ruim van gewonnen werd. Het begin van de wedstrijd was ookduidelijk voor de Vlaardingers. Uit de eerste de beste aanvalwerd spits Gert Jan van der Veen gevonden die door een Rhoon-verdediger onreglementair in zijn rug werd gelopen. Strafschop wees scheidsrechter Maurice Scherpenhuyzen en Colin Pleijsier opende het bal vanaf 11 meter, 1-0. Een droomstart voor DVO'32 dat de lijn doortrok. Colin Pleijsier had de 2-0 op zijn schoen na een listig balletje van Gert Jan van der Veen. Rhoon ’s keeper Bas Oster keerde de inzet, welliswaar met zijn gezicht waardoor verzorging gewenst was maar het bleef bij 1-0.

Daarna namen de gasten gaandeweg het initiatief over. DVO verloor steeds meer duels en Rhoon werd steeds dreigender. De 1-1 Was dan ook een logisch gevolg. Via links kwam de voorzet die tegendraads werd ingekopt door Rhoon’s targetman Ricardo Merrelaar. DVO’s keeper Mario Stark was kansloos. 1-1 dus bij de rust.

Na de thee kwamen de gasten zelfs op 1-2 toen DVO’32 er verdedigend even niet echt goed uitzag en Vincent Kroon de gasten op voorsprong zette. DVO moest aan de bak en deed dat ook. Het nam de regie weer over en kreeg ook wel de kansen op de 2-2. Gert Jan van der Veen net over op een voorzet van Colin Pleijsier, ook nog een kopbal van DVO’s spits net naast en een vrije schietkans voor Colin Pleijsier bekwaam gekeerd door Rhoon’s sluitpost Bas Oster die daarmee de drie punten over de streep trok.

Concluderend had de thuisploeg de 2-2 wel verdiend maar is de zege voor Rhoon ook niet onverdiend te noemen, de gasten lieten zien een degelijk voetballende ploeg te zijn met een goede organisatie. Voor DVO’32 is deze valse start een koude douche is maar er zijn nog 25 competitieduels te spelen. Volgende week uit naar het geplaagde Leonidas in Rotterdam-Schiebroek is er kans op eerherstel.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date