DVO’32 niet opgewassen tegen VFC

13-05-2017 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Dinsdagavond stond voor DVO’32 de derde poulewedstrijd voor het Vlaardings Voetbal Kampioenschap op het programma. Aan de Marathonweg was 2e-klasser VFC de tegenstander. VFC kan komende zondag nog kan gaan voor een periode voor de nacompetitie waarmee ze promotiekansen houden voor de 1e klasse. DVO’32 die kan vandaag de titel in de 4e klasse D in de wacht slepen.

De belangen van komend weekend speelden in deze doordeweekse ontmoeting dan ook zeker een rol. DVO gaf, zeker in de eerste helft veel te veel ruimte weg en zat niet kort genoeg op de man. VFC counterde naar hartenlust en de 0-2 ruststand was dan ook geen verrassing. VFC wachtte rustig op fouten in de opbouw van DVO om daarna razendsnel over te nemen en toe te slaan.

Na de thee kreeg Gert Jan van der Veen de kans op 1-2 maar zijn lob ging wel over de keeper maar ook net naast. DVO probeerde wel te voetballen maar verder dan een afstandspegel van Walter Zomervrucht (die VFC’s keeper tot een redding dwong) kwamen zij niet. DVO’s goalie Martijn Leerdam ranselde nog een vrije trap van de kwekkers stijlvol uit zijn doel maar dat was het dan wel.

Het slotakkoord was weer voor de geelzwarten die na balverlies van DVO weer snel diep staken op spits Justin v Mullem: 0-3. Een lesje in slagvaardigheid. Goede ploeg die kwekkers, lekker op elkaar ingespeeld en een terechte zege.

Voor DVO’32 wacht zaterdag de alles beslissende wedstrijd op het complex van VOB in overschie. Bij een zege zijn de Vlaardingers derde klasser en daar is het twee seizoenen geleden allemaal om begonnen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date