DVO’32 maatje te groot voor Zestienhoven

03-02-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Vandaag aan de marathonweg heeft DVO’32 revanche gehaald voor de 3-2 nederlaag die de ploeg bij de terugkeer in de 3e klasse ten deel viel. Onder de rook van Rotterdam Airport liep de Vlaardingse equipe toen tegen een bittere nederlaag in blessuretijd aan. Onnodig concludeerde trainer Ben Hoogwerf toen, naief. Vandaag zette DVO dat recht. Met de rectificatie dat vorige week bij de winst in en tegen Lekkerkerk de assist op de winnende goal van Tim Kievit niet van Gert Jan van der Veen maar van Nico Huijer kwam keren we terug naar vandaag waarin DVO’32 duidelijk de bovenliggende partij was.

Er was vanaf het begin maar één ploeg die het spel dicteerde en de vraag was dan ook niet wie er zou winnen maar hoe hoog de score zou oplopen. Welnu het werd 4-0 omdat DVO in met name de tweede helft de honger niet meer had en de vele blessure’s het aanvalspel zo ontregelden dat de precisie ontbrak. In de beginfase werd het gelijk 1-0 door Diego Remondo Gomez, in stelling gebracht door Gert Jan van der Veen, en zijn schot was de Zestienhoven keeper te machtig. En conform het wedstrijdbeeld was het topscorer Gert Jan van der Veen die een gesmoorde voorzet van Mark Verkade tot zijn 12 competitietreffer bombardeerde. Dit was tevens van der Veen’s laatste actie want na een ongelukkige clash moest DVO’s topscorer er ondersteund door de verzorging geblesseerd vanaf. De komende week zal duidelijk worden hoe groot de schade is.Tim Kievit verving hem en de matchwinnaar van vorige week tegen Lekkerkerk leverde gelijk de assist op de 3-0 van Diego Remodo Gomez die met een lob over iedereen heen zijn tweede treffer produceerde.

Rust en warme thee op deze waterkoude winterdag. In de tweede helft begon de Vlaardingse equipe zoals weleens vaker niet scherp maar Zestienhoven had niet de kwaliteiten om dit af te straffen. De Rotterdammers probeerde het wel maar deden vandaag hun plek op de ranglijst eer aan want het was op zijn zachts gezegd matig. DVO keeper Ruben Verboon moest één keer handelend optreden en deed dat naar behoren, verder kwamen de bezoekers niet.Hard was het bij tijd en wijle wel want de charge op Ruud Durinck met nog een kwartier op de klok had een rood kleurtje, gelukkig voor de dader kwam hij met geel weg. DVO’s middenvelder echter moest er met een dikke enkel ook vanaf.Tel hierbij de vervangen centrale verdediger Niko v Meijeren op die er met hamstring problemen af moest en het moge duidelijk zijn dat trainer Ben Hoogwerf wat te puzzelen heeft voor zaterdag uit tegen Excelsior Rotterdam.

Positief was wel de mooie vierde treffer van Reinier van der Veen die opstomend op rechts alleen voor de vijandelijke goalie kwam en bekwaam scoorde 4-0 en einde wedstrijd. Drie punten en flinke personele schade in een maand waarin de ploeg uit Vlaardingen West het knap druk krijgt. Want ga maar na, Excelsior uit ( comp. ), Xerxes uit ( beker ) , HBSS thuis ( comp. ), Deltasport thuis ( voetbal Rijnmond cup ) , voorwaar dat is flink dus hopen we dat de blessuregolf snel geneest. 

Opstelling DVO’32 : Ruben Verboon, Mark Verkade ( 71e Mitchel vd Windt ), Pieter van der Veen, Niko v Meijeren ( 73e Reinier van der Veen ), Herve Makuka, Diego Remondo Gomez, Ruud Durinck ( 77e uitgevallen ) Walter Zomervrucht ( C. ) ,Gert Jan van der Veen ( 30e Tim Kievit ), Nico Huijer, Robin den Breems.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date