DVO’32 maatje te groot voor MSV’71 4-1

12-03-2017 Sport Redactie

VOETBAL – DVO’32 speelde zaterdag tegen het Maassluisse MSV’71. Een tegenstander die op plaats drie van de ranglijst stond op tien punten achterstand van DVO’32.  MSV’71 zag vorige week hun opmars gestuit op Harga bij SVV (2-0 nederlaag) en was er dus op gebrand deze uitglijder recht te zetten. DVO’32 haalde vorig weekend de tweede periodetitel binnen met een 12-0 zege op het Delftse DVC en kan zich eigenlijk geen puntverlies permitteren. Want de ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf wil stadgenoot CION inhalen in de resterende negen wedstrijden om zo het kampioenschap en de bijbehorende promotie naar de derde klasse af te dwingen.

Voorwaar dus de ingredienten voor een aardige strijd. In Maassluis werd de 1e confrontatie dit seizoen met 0-3 door de Vlaardingse ploeg gewonnen maar ondanks de duidelijke cijfers ging dit verre van gemakkelijk. Het begin vandaag was van DVO-kant slordig te noemen, verdedigend werd er veel te veel weggegeven waardoor MSV zomaar op 0-1 had kunnen komen. Echter DVO zette op tijd aan en Herve Makuka mag met recht de man van de wedstrijd genoemd worden want de gelegenheidsrechtsbuiten (topscorer Tim Kievit was geblesseerd en Gert Jan van der Veen ook afwezig) scoorde voor de thee een loepzuivere hattrick. Tel daar nog de handsbal (een geheide penalty voor DVO’32 die de referee over het hoofd zag) en de drie gele kaarten (waarvan er zeker één rood randje had) bij en de constatering dat MSV er met 3-0 dus nog genadig vanaf kwam in de eerste helft is gerechtvaardigd.

Na de rust liet de Vlaardingse ploeg de teugels wat vieren waardoor MSV’71 wat beter in de wedstrijd kwam en ook liet zien voetballend best wat in hun mars te hebben, en toen de scheidsrechter wel erg makkelijk een strafschop aan MSV toekende die ook werd omgezet in een treffer 3-1 fronste men aan de kant de wenkbrauwen want ja misschien kreeg de Maassluisse ploeg wel de geest (Barcelona 6-1 dus !!!!!!) Maar toen men met tien man verder moest na een tweede gele prent (gevaarlijk spel op Mark Zomervrucht) was het pleit wel beslecht in Vlaardings voordeel. MSV’71 kon geen vuist meer maken en nadat Mark Zomervrucht er met zijn dertiende seizoenstreffer 4-1 van gemaakt had had de score met mogelijkheden voor Mitchel vd Windt en Sander Petersen nog veel hoger kunnen uitvallen.

Concluderend mag er gezegd worden dat DVO’32 vandaag niet top was maar toch een relatief gemakkelijke zege op de nummer drie geboekt heeft in een wedstrijd die vooraf wel met wat scepsis toegemoet werd gezien. MSV’71 zal om de derde plaats te veroveren en de nacompetitie te halen vol de strijd aan moeten gaan met PPSC, VOB en Quintus. Voor DVO is er nog steeds de druk die op CION word uitgeoefend want de formatie van trainer coach Ben Hoogwerf blijft de lijstaanvoerder op één punt volgen. Volgende week om 17.00 uur bij DHC in Delft wordt de strijd vervolgd dus voor nu gegroet en tot volgende week.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date