DVO’32 in slotfase met 10 man onderuit tegen Zuidland

• Rinus Zomervrucht
  • 17-10-2021
VOETBAL - DVO’32 heeft op zaterdag 16 oktober aan de Marathonweg tegen Zuidland zijn vierde nederlaag op rij geleden. Al was een punt dichtbij.

Lang hield de thuisploeg, op voorsprong gekomen door een treffer van Nico Huijer in de 3e minuut, zicht op een punt. Echter in de slotfase capituleerde de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf toch tegen de 11 van Zuidland. DVO moest namelijk vanaf de 45e minuut door met 10 man nadat scheidsrechter Broeckaert Floris Keizerwaard vlak voor rust de rode kaart voorhield. Dat was na een overtreding op het middenveld die weliswaar bewust was maar evenzo goed met geel bestraft had kunnen worden. Het wrange was dat even daarvoor Zuidlands Sven van den Bogaerdt met geel genadig wegkwam toen hij de doorgebroken Tim van der Hoeven vloerde; Van der Hoeven was alleen voor de keeper terechtgekomen en dus had rood hier wat meer op zijn plaats geweest. Het mocht echter niet zo zijn en dus moest de thuisploeg  door met 10 man de gehele tweede helft bij een stand van 1-1.  Meer dan tegenhouden zat er dus niet in, dit deed DVO niet onaardig maar in de 84 minuut viel daar toch het doek voor de gastheren: 1-2.

Zuidland strooide nog wat extra zout in de inmiddels toch wel flinke wond door ook de 1-3 binnen te schieten. Nederlaag nummer 4 in dit gelukkig nog prille seizoen. Uithuilen en volgende week de rug weer rechten voor de confrontatie met Vierpolders, ook thuis aan de Marathonweg om 14.30 uur.

Zaterdag 16 Oktober 2021 aanvang 14.30 uur     DVO’32- Zuidland  1-3 (1-1)

Scheidsrechter Dennis Broeckaert gaf geel aan Sven van den Bogaerdt en Neal van Buuren ( beiden Zuidland) en rood aan Floris Keizerwaard van DVO’32 .

Scoreverloop: 3e 1-0 Nico Huijer, 34e 1-1 Robin van Buuren, 84e 1-2 Zuidland , 87e 1-3 Robin van Buuren.

Opstelling DVO’32: Mario Stark, Robin van der Vlist , Nick Rutten, Niko van Meijeren (45e Atakan Karacoskun), Daan ten Broek, Robin den Breems (82e Jaro Foppen), Wesley de Heij (c.), Tim van der Hoeven (60e Hassan Hussein), Stefan Dijkxhoorn, Floris Keizerwaard, Nico Huijer (60e Emre Cicek).