DVO’32 hard onderuit tegen HBSS

• Rinus Zomervrucht
  • 03-10-2021
VOETBAL - Aan de marathonweg stond zaterdag de confrontatie tussen DVO'32 en het Schiedamse HBSS op het programma. Een treffen tussen 'buren' is altijd pikant, nu nog meer omdat beide ploegen de eerste competitiewedstrijd hadden verloren, er stond dus meteen wat druk op de tweestrijd. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, was de ploeg van oefenmeester Toon Wolters de terechte winnaar. De Schiedammers waren eigenlijk gedurende de volle negentig minuten heer en meester in deze wedstrijd. De Schiedammers waren domweg meer ervaren en geslepen. Dat bleek bijvoorbeeld vlak voor rust toen spits Dick Tijdeman met veel gevoel voor theater tegen de grond ging en zo de gelijkmaker vanaf elf meter vorm gaf.

DVO’32 was eerder op voorsprong gekomen door Emre Cicek die een mooie combinatie binnenschoot. In de tweede helft bouwde HBSS zijn voorsprong gestaag uit  voordat de ingevallen Nico Huijer met een mooie kopbal de score voor de ploeg van trainer Ben Hoogwerf ietst draaglijker maakte: 2-4. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met rood voor Robin van der Vlist van DVO en een penalty voor HBSS in een eclatante 2-5 . Dat het keihard werken zou worden voor de Vlaardingers dit seizoen is op zich geen nieuws echter met 0 uit 2 wedstrijden en de derby volgende week aan de sportlaan tegen VFC zal er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden.