DVO’32 geeft zege uit handen tegen Victoria’04

• 19-04-2017
VOETBAL - DVO'32 beleefde dinsdag in de Broekpolder de aftrap van het toernooi voor het Vlaardings kampioenschap 2016-2017 met een uitwedstrijd tegen Victoria’04. Voor DVO tellen, net als voor Victoria, de competitiebelangen veel zwaarder dan het VVK (Vlaardings Voetbal Kampioenschap). Toch werd het werd een bewogen potje op sportpark Broekpolder. Gert Jan van der Veen ging meteen in de openingsfase neer binnen de beruchte lijnen maar er kwam geen reactie van de scheids. Wel gaf de man in het zwart een pingel aan Victoria na een overtreding van Mark Verkade. Die werd bekwaam genomen (1-0).

DVO voetbalde en Victoria verdedigde er bij tijd en wijle gevaarlijk snel uitkomend zodat de DVO-verdedigers er hun handen vol aan hadden. Ook hands binnen de 16 meter kon de referee niet bewegen om ook DVO een kalktrap te geven. Het werd zelfs nog erger voor de mannen van trainer coach Ben Hoogwerf want nadat aanvoerder Walter Zomervrucht met een mooie trap van de zijkant in de 26e minuut haast de 1-1 aantekende (het leder kwam via de kruising weer terug het veld in) miste keeper Martijn Leerdam met uitkomen de bal volledig zodat het voor de Victoria-aanvaller een koud kunstje was de 2-0 aan te tekenen.

Verrassend en niet geheel conform het wedstrijdbeeld maar geen mens aan de kant van de thuisploeg die daarom maalde. DVO echter rechtte de rug en zette de opponent vast wat in de 38e minuut tot de aansluitingstreffer leidde (2-1). Ook de gelijkmaker viel voor rust maar werd door de scheidsrechter in samenspraak met zijn grensrechter geanuleerd. Mark Zomervrucht stond weliswaar wel maar de bal werd door een Victoria-verdediger bewust terug gekopt op zijn keeper. DVO’s aanvaller stond daar nog tussen waardoor de buitenspelsituatie werd opgeheven, immers zo luiden de spelregels. Maar goed na de thee werkte DVO de achterstand in rap tempo weg, achtereenvolgens Tim Kievit uit een scrimage en een eigen doelpunt uit een voorzet van Walter Zomervrucht zorgde voor een 2-3 stand die getuige de vele kansen van de zwartwitten daarna met een beetje meer rust ongetwijfeld tot de 2-4 geleid had.

Echter wederom een flinke miskleun in de achterhoede gaf Victoria’04 weer een kans op een presenteerblaadje en het werd dan ook 3-3.  Dat mag DVO zich aantrekken, de ploeg had kunnen en moeten winnen. Een goede les voor aanstaande zaterdag als SVV op bezoek komt aan de marathonweg om 14.30 uur want dan zal men toch zeker achterin geconcentreerder te werk moeten gaan.