DVO’32 en HBSS delen de punten in spannende derby

17-02-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Vandaag was aan de marathonweg de 'burenruzie' tussen DVO’32 uit Vlaardingen en het Schiedamse HBSS. HBSS wat zowel Perkouw als Dilettant de afgelopen twee wedstrijden knap op een gelijkspel hield, dus was DVO gewaarschuwd. Welnu toen vandaag de kruitdampen waren opgetrokken stond er wederom een gelijkspel op het scorebord 2-2. Een remise waarmee gezien het spelbeeld een ieder wel vrede kon hebben ware het niet dat de Vlaardingers in de slotseconcen middels een voor hands gegeven strafschop de drie punten hadden kunnen en natuurlijk hadden moeten binnenhalen. Echter de strafschop van aanvoerder Walter Zomervrucht werd door de Schiedamse sluitpost gepareerd zodat het 2-2 bleef.

Daaraan voorafgaand ging een 1e helft waarin DVO al snel een 1-0 voorsprong nam na een prima aanval met een assist van Robin den Breems en de afwerking van Ruud Durinck. Voorwaar een kickstart voor de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf. In het vervolg van het eerste bedrijf kreeg HBSS diverse goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken maar DVO keeper Ruben Verboon wist met een paar prachtige reddingen zijn hok schoon te houden. HBSS speelde vaak lang en hoog richting 'de 16' van DVO en daar had de wederom gewijzigde defensie zienderogen problemen mee.

Zelf kwamen de Vlaardingers niet toe aan het zo gewenste combinatievoetbal en ook nog meer pech toen centrale verdediger Pieter van der Veen tot overmaat van ramp ook nog eens door zijn enkel klapte wat het aantal geblesseerde libero’s binnen de selectie op vier bracht. Gelukkig ligt de competitie twee weken stil zodat het herstel ingezet kan worden.

Na de thee kwam HBSS al snel op gelijke hoogte toen een corner bij de tweede paal vrij ingekopt kon worden en er ontspon zich een spannend potje. DVO kwam weer op 2-1 door een prachtige goal van Robin de Breems, in stelling gebracht door Tim Kievit. En daarna kwamen de minuten van de scheidsrechter die natuurlijk had moeten blazen toen er een duidelijke overtreding op Walter Zomervrucht werd begaan; echter de onpartijdige liet à la Bas Nijhuis gewoon doorgaan waarna Mark Verkade een Schiedammer vloerde binnen het strafschop gebied. Een strafschop, die weer schitterend gestopt werd door DVO keeper Ruben Verboon maar daar was de referee weer die de pingel liet overnemen omdat de keeper te vroeg van zijn lijn afkwam. Geel voor Verboon en in de rebound wel de 2-2.

Genoeg stof voor discussie buiten en binnen de lijnen. Het slot kennen we al en dus laat DVO’32 de kans liggen om gezien de uitslagen een plekje op de ranglijst te stijgen,maar zoals gezegd het gelijkspel was qua uitslag verdiend te noemen. Echter de posities bij de eerste vijf kunnen met de week verschillen al staan Kethel Spaland en Dilettant wat verder weg de weg naar plek drie is nog volledig open.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen ( 24e Jan Jaap vd Berg ), Herve Makuka, Reinier van der Veen ( 83e Mitchel vd Windt ), Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht ( C. ), Ruud Durinck ( 90e Leon vd Tempel ), Robin den Breems, Nico Huijer, Tim Kievit.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date