DVO’32 en CION spelen gelijk in matige derby

01-12-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Vandaag stond in de Broekpolder de Vlaardingse stadsderby CION -DVO’32 weer eens op de rol. In een druilerige ambiance was het spel bij tijd en wijle niet best. CION begon het best met een schuiver voorlangs de goal van Martijn Leerdam. Het was na 11 minuten verdediger Atakan Karacoskun die de bal met een uiterste inspanning nog kon onderscheppen anders had CION al gelijk de leiding genomen tegen een slap DVO’32.

DVO wist in de gehele eerste helft geen enkele kans uit te spelen maar kwam wel uit een vrije trap van aanvoerder Walter Zomervrucht, via het hoofd van verdediger Nick Rutten op een 0-1 voorsprong. Na zwak verdedigen trok de thuisploeg middels Hulusi Mert de stand echter gelijk vlak, voor de thee.

Met een wissel probeerde trainer coach Ben Hoogwerf de scherpte terug te brengen (voormalig CION speler Nico Huijer kwam voor Floris Keizerwaard) maar helaas het tweede bedrijf was echter van een nog slechter niveau al kreeg CION met een 1 op 1 met DVO keeper Martijn Leerdam een 100% kans. De keeper voorkwam dit echter.

Ook DVO’32 ging 1 op 1 maar Tim Kievit vuurde voorlangs, Wesley de Heij schoot op de lat , en vlak voor tijd kwam invaller Mark Zomervrucht net een teenlengte tekort om zijn ploeg de overigens onverdiende winst te bezorgen. Al met al speelde DVO’32 vandaag zwaar onder zijn niveau en het mag nog van geluk spreken dat het voor elke meter strijdende CION het geluk en de kwaliteit ontbeerde om de ploeg van de Marathonweg echt pijn te doen. Voor volgende week wanneer Schoonhoven op bezoek komt zal men toch echt uit een ander vaatje moeten tappen.

Scoreverloop: 24e 0-1 Nick Rutten, 43e 1-1 Hulusi Mert.

Opstelling DVO’32: Martijn Leerdam, Mark Verkade ( 82e Mark Zomervrucht), Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun, Nick Rutten, Diego Remondo Gomez (61e Tim Kievit ), Robin den Breems, Wesley de Heij, Floris Keizerwaard ( 45e Nico Huijer), Gert Jan van der Veen, Walter Zomervrucht (c.).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date