DVO’32 één zege van nacompetitie na winst in Schoonhoven

19-05-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOEWTBAL - DVO'32 heeft met een eclatante zege een reuzenstap gezet naar het behalen van nacompetitie. De equipe van oefenmeester Ben Hoogwerf  veegde Schoonhoven met 0-5 van de mat om vervolgens te vernemen dat de concurrentie (VVOR en Perkouw) punten hadden verspeeld. Als DVO zaterdag in de laatste thuiswedstrijd weet te winnen van Leonidas blijven de Vlaardingers deze twee ploegen sowieso voor en is het resultaat van Spirit ondergeschikt. Wint Spirit dan pakken de Oudekerkers de derde periode, hebben ze puntverlies dan gaat DVO er op de ranglijst overheen. In beide gevallen neemt DVO de vacante periodetitel van kampioen Kethel Spaland over als hoogste in de eindstand. Dit zou voor de Vlaardingers, die vorig seizoen nog vierde klasse voetbalden, een prestatie van formaat zijn.

Vandaag was DVO’32 vele malen beter dan Schoonhoven, al na twee2 minuten was er een ouderwetse scrimmage in het strafschopgebied van de thuisclub en had de 0-1 al kunnen vallen maar Gert Jan van der Veen mikte over na een mooie aanval. Pas in het laatste kwartier van de eerste helftviel de eerste treffer. Topscorer Gert Jan van der Veen strafte laksheid achterin bij Schoonhoven af met zijn twintigste competitietreffer. Aanvoerder Walter Zomervrucht was daarna het slotstuk van een flitsende aanval toen hij de voorzet van Tim Kievit ineens tot 0-2 promoveerde en Herve Makuka kopte uit een corner van diezelfde Walter Zomervrucht bekwaam de 0-3 binnen.

DVO-keeper Ruben Verboon pareerde in het rustsignaal nog de enige kans voor Schoonhoven zodat de 0-3 meeging de kleedkamer in. In de tweede helft moest de thuisclub dus aan de bak, men probeerde het wel maar DVO was simpelweg te sterk, en toen een schot van Walter Zomervrucht getoucheerd werd en de 0-4 betekende zakte de moed in de Schoonhovense schoenen. De kers op de taart werd verzorgd door Herve Makuka met zijn tweede kopgoal op een assist van Reinier van der Veen voor de 0-5 eindstand.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date