DVO’32 de sterkste in Vlaardingse bekerderby

09-09-2017 Sport Redactie

VOETBAL - Vandaag stond aan de Marathonweg de Vlaardingse derby tegen CION op het programma. In de voorbeschouwing lieten beide trainers optekenen dat het maar een bekerwedstrijd is en dat de focus volledig op de competitie gericht zal zijn. Maar de onderbuik gevoelens van het afgelopen seizoen waarin CION geen wedstrijd verloor maar toch stadgenoot DVO’32 er met de felbegeerde titel vandoor zag gaan zal toch nog wel wat doorsudderen. De ploeg van coach Ben Hoogwerf gaat het dit seizoen een treetje hoger in de 3e klasse proberen terwijl CION opnieuw uit de 4e klasse moet zien te komen dit zou ongetwijfeld zijn schaduw vooruit werpen naar de ontmoeting van vandaag. Neem daarbij de pikante overstap van spits Nico Huijer van CION naar DVO en men zal begrijpen dat de derby DVO’32- CION een clash op zich is.

Voor de zwart-witte thuisploeg stond op de van Zwaluwen over gekomen Robin den Breems en de jongste van der Veen telg Reinier ( die een sterke indruk achterliet in de voorbereiding en zijn kans lijkt te grijpen) dezelfde ploeg binnen de lijnen als vorig jaar. Na de overvloedige regen op vrijdag en zaterdagochtend werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgras. DVO was in de eerste helft voetballend heer en meester en de 1-0 ruststand was nog karig want het was aan CION’s keeper te danken dat Gert Jan van der Veen de tweede DVO goal niet wist te maken. DVO’s goal was er één uit het boekje; uit een voorzet van Herve Makuka kopte Robin den Breems de verdiende 1-0 tegen het net. Helaas moest de doelpuntenmaker daarna gewisseld worden vanwege een blessure. CION kwam voor de thee helemaal niet in de buurt van keeper Ruben Verboon die alleen wat afstandsschoten te verwerken kreeg.

Na de verplichte rust was de tweede helft van een heel ander kaliber: onrustig ging DVO mee in het vecht voetbal van CION, al leverde dit de gasten geen noemenswaardige kansen op maar DVO werd toch wat achteruit gedrongen. Gaandeweg het tweede bedrijf kwam daar toch de ruimte weer voor DVO en toen Gert Jan van der Veen een presentje kreeg van CION pakte de lange center dit bekwaam uit: 2-0 en einde verhaal.

De ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf gaat steeds meer gestalte krijgen en we zullen zien waar deze ploeg dit seizoen toe in staat is. Het fundament ligt er in ieder geval. Volgende week komt Maasdijk naar de Marathonweg en valt de beslissing in de poule daar de Westlanders DUNO met 6-3 naar huis stuurden en dus op drie punten staan, evenals CION. DVO’32 voert de poule aan met vier punten.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Herve Makuka, Reinier van der Veen, Diego Remondo Gomez, Ruud Durinck ( 81e Niko v Meijeren ), Walter Zomervrucht, Robin den Breems (34e Pascal Moller ), Gert Jan van der Veen, Mark Zomervrucht( 70e Tim Kievit ).

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Altijd Up-to-date