DVO’32 begint met bekerwinst op Naaldwijk.

• Rinus Zomervrucht
  • 02-09-2018
VOETBAL - Op een zonnige zaterdag gisteren begon het seizoen 2018-2019 voor DVO'32 met de eerste bekerwedstrijd in en tegen 3e klasser vv.Naaldwijk. Op sportpark de Hoge Bomen was de Vlaardingse equipe voetballend vaak de bovenliggende partij. Echter tegen het einde bracht de ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf zichzelf nog in flinke problemen met keeper Ruben Verboon in een sleutelrol. Eerst treuzelde de sluitpost veel te lang met uitverdedigen waardoor met nog een klein kwartiertje te gaan bij een 1-3 stand de thuisploeg weer de geest kreeg, en daarna in de 90e minuut door een toegekende strafschop voor Naaldwijk in extremis te pareren zodat de winst uiteindelijk toch mee naar Vlaardingen ging.

DVO’32 had in het eerste kwartier al wat kleine mogelijkheden om de score te openen maar het was de thuisploeg die dat deed uit een vrije trap waaruit de bal ingekopt werd: 1-0. DVO was echter gelijk na de aftrap dicht bij de gelijkmaker via Nico Huijer maar zijn inzet ging via de vingertoppen van de Naaldwijk keeper en de paal naast. Een corner tot gevolg. Tussendoor moest middenvelder Diego Remondo Gomez al na een kleine 10 minuten geblesseerd van het veld waardoor aanvoerder  Walter Zomervrucht wat eerder zijn opwachting moest maken. De gelegenheidsaanvoerder Gert Jan van der Veen zorgde in de 57e minuut na getreuzel van de Naaldwijk sluitpost voor de verdiende gelijkmaker 1-1 en opende zo zijn account voor het nieuwe seizoen. Gelijk daaropvolgend kwam de bal uit een scrimmage voor de voeten van Robin den Breems en de 1-2 was een feit. En toen uit een vrije trap van Walter Zomervrucht Gert Jan van der Veen zijn 2e treffer van de dag binnen knikte voor de 1-3 leek de wedstrijd beslist.

Het slot zoals boven beschreven maakte het nog spannend maar uiteindelijk was de overwinning dik verdiend en begint DVO’32 dus goed aan de districtsbeker. Voor de Vlaardingers maakten de van Zwaluwen overgekomen Nick Rutten en Atakan Karacoskun in de verdediging hun officiële debuut voor DVO’32 evenals op het middenveld Wesley de Heij en in de aanval Floris Keizerwaard. Volgende week afspraak aan de Marathonweg als 4e klasser Loosduinen (die overigens vandaag ook won ( 3-1 ) van VFC ( Zat.) ) te gast is om 14.30 uur voor de tweede poulewedstrijd in de districtsbeker.

Scoreverloop: 9e 1-0 vv. Naaldwijk, 57e 1-1 Gert Jan vd Veen, 59e 1-2 Robin den Breems, 68e 1-3 Gert Jan vd Veen, 77e 2-3 pen.vv.Naaldwijk.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade (76e Ruud Durinck), Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun, Nick Rutten, Diego Remondo Gomez ( 9e Walter Zomervrucht ), Robin den Breems, Wesley de Heij, Gert Jan van der Veen, Nico Huijer ( 45e Tim Kievit), Floris Keizerwaard.