DVO'32 wint bij bezoek aan VDL

• Rinus Zomervrucht
  • 21-05-2022
VLAARDINGEN - In een wedstrijd om des keizers baard heeft de equipe van scheidend oefenmeester Ben Hoogwerf met 1-2 gewonnen bij het Maassluisse VDL. De overwinning was verdiend, want DVO was beter, zeker de eerstee helft toen de gasten een paar 100 procent-kansen onbenut lieten.

VDL kwam al na twee minuten op een 1-0 voorsprong toen DVO-keeper Mario Stark aanvoerder Atakan Karacoskun aanspeelde die het leder echter van zijn voet liet springen. Sidney Remmerswaal pakte het presentje dankbaar uit en scoorde van zo’n kleine dertig meter de 1-0. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want al een minuut later scoorde DVO-spits Nico Huijer de gelijkmaker. In het vervolg van de eerste helft kwamen achteréénvolgens Tim vd Hoeven en Nico Huijer één op één met keeper Kemal Fakili van VDL maar beiden wisten niet te scoren daar waar een voorsprong wel verdiend was geweest.

Na de thee een wat gelijkwaardiger wedstrijd, de thuisploeg draaide de duimschroeven aan en had zo op het oog in het begin een overwicht, zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen. Éénmaal moest keeper Mario Stark van  de gasten zich tot het uiterste strekken om een treffer van VDL te voorkomen maar dat was het wel van de thuisploeg. DVO’32 vond het wel best zo, niks meer te winnen en men geloofde het wel, één keer zetten de Vlaardingers aan met als eindstation Tim van der Hoeven die bekwaam de winst naar Vlaardingen haalde.

Dat de scheidsrechter na onbesuisd doorgaan van DVO’32-aanvoerder Atakan Karacoskun direct de rode kaart trok, was toch nog een smet op de overwinning. DVO’32 mag volgende week dinsdagavond 24 mei op sportpark Alexander van Kethel Spaland de strijd aangaan om de supercup tegen huidig Schiedams kampioen Hermes DVS en aanstaande zaterdag aan de marathonweg tegen FC Vlotbrug de laatste thuiswedstrijd van het seizoen spelen.