DVO'32 start competitie met winst

• Rinus Zomervrucht
  • 22-09-2018
VOETBAL - Op sportpark de Groote Stee te Rotterdam Zuid heeft DVO’32 vandaag in zijn eerste competitiewedstrijd met 0-2 gewonnen. Een verdiende overwinning daar de Vlaardingers het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere waren. De Rotterdammers speelden bij voorkeur de lange bal en waren voornamelijk gevaarlijk uit dode spelmomenten. Daarbij werd ook tweemaal de lat geraakt.

DVO op zijn beurt kreeg via Floris Keizerwaard (kopbal 2x) en Nico Huijer (schot op de paal) zeker in de eerste helft de kansen om met een ruime voorsprong de rust in te gaan. De 0-1 viel uit een strafschop ingeschoten door Gert Jan van der Veen nadat Floris Keizerwaard onreglementair gestuit was in het strafschopgebied , maar meer kansen werden niet benut zodat 0-1 de ruststand was.

In het 2e bedrijf, wat best wel stevig was getuige de vier gele kaarten die de Rotterdammers kregen, speelde DVO niet op zijn best (het kan dus nog altijd beter) De Vlaardingers wisten wel een prachtige tweede treffer te maken via een mooie pass van Gert Jan van der Veen die overigens vandaag zijn 100e officiële treffer maakte voor DVO’32. Van der Veen speelde deze naar Nico Huijer die de bal goed aannam en met een schuiver de 0-2 aantekende. In het restant kreeg de Zwervers nog twee dotten van kansen maar de aansluitingstreffer viel niet meer; sterker nog de 0-3 was ook bijna een feit ware het niet dat de keeper van de Zwervers dit op mooie wijze wist te voorkomen. En zo is er dus tevredenheid in het Vlaardingse kamp omdat het keurkorps keurig met drie punten begint aan het nieuwe seizoen.

Volgende week aan de Marathonweg komt de Rotterdamse Leeuw ( DRL) op bezoek die vandaag tegen stadgenoot CION op 2-2 afsloot.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun, Nick Rutten, Wesley de Heij, Walter Zomervrucht (c.), Robin den Breems, Floris Keizerwaard (71e Tim Kievit), Gert Jan van der Veen, Nico Huijer ( 77e Diego Remondo Gomez).