DVO'32 na verlenging langs CWO

12-06-2019 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Na een lang en bewogen seizoen waarin bij DVO'32 de kater van de uitschakeling in de nacompetitie door Zuidland nog lang nadreunde, stond dinsdagavond de halve finale van het Vlaardings kampioenschap tegen een CWO op het programma. Dese ploeg wist zich op de valreep in de tweede klasse te handhaven. Voor beide ploegen dus de kans op een finale tegen VFC.

Voor DVO’32 de mogelijkheid zich voor de derde keer voor de finale te plaatsen. In 1973 verloren de zwartwitten met 1-0 van RKWIK en twintig jaar later was Fortuna Vlaardingen na een 3-3 eindstand met strafschoppen de betere. CWO won ook nog nooit onder de naam CWO maar behaalde wel drie finaleplaatsen. Echter als HVO (9X),RKWIK (1X), en HSC ook nog eens 1 keer hebben de blauw witten in de geschiedenis al elf titels op zak. Welnu het werd weer een thriller waarin DVO’32 uiteindelijk verdiend met 5-3 de zege naar zich toe trok.

Het begin echter kwam van de gasten want terwijl het massaal opgekomen publiek nog stond te keuvelen lag de bal al achter DVO keeper Ruben Verboon. Igor Marcovic’s schot sloeg via de paal binnen na 35 seconden, 0-1. Scherp beginnen is een gave waar DVO’32 nog wel eens mee om de oren word geslagen. In het verloop van de eerste helft kon de thuisploeg niet echt een vuist maken, men had wel de bal, combineerde wel maar kwam er bij het gegroepeerd verdedigend CWO niet doorheen. Sterker nog op het halfuur counterden de gasten er razendsnel doorheen via Colin Pleijsier die de vrijstaande Mike van der Meer vond en de 0-2 was een feit. Gelukkig voor DVO scoorde Nico Huijer vlak voor de thee de aansluitingstreffer met een mooi schot zodat zijn ploeg bij de rust nog in de wedstrijd zat.

Na pakweg tien minuten in de tweede helft gaf Robin den Breems met een schot op de lat het startsein voor DVO’32 om een tandje bij te zetten. En dat deed de thuisploeg ook want men was de gehele tweede helft de bovenliggende partij. DVO’32 dicteerde en CWO hield tegen. Tim Kievit kon de 2-2 maken maar stuitte op de CWO-keeper en Ruben Verboon redde de 1-3 voordat Floris Keizerwaard vlak voor tijd de verdiende 2-2 binnen werkte. Blijdschap alom, teveel want achter stond het open en nog in de zelfde minuut sloeg CWO keihard terug, weer Mike van der Meer en het was 2-3.

Met nog een paar minuten en wat blessuretijd ging DVO’32 vol in de aanval, Tim Kievit kreeg weer de kans maar opnieuw redde CWO’s sluitpost voor uit een scrimmage de ingevallen Jelle Blankestijn alsnog 3-3 maakte.

Verlengen en naar veld 2 waar het licht inmiddels was ontstoken. Men voelde dat het DVO’s kant op ging vallen, de thuisploeg was fitter. Bij de blauw-witten viel men bij bosjes om. En zo gebeurde het ook, Gert Jan van der Veen knalde via de muur in de eerste verlenging de 4-3 binnen en Jelle Blankestijn vlak voor het einde de 5-3. CWO eindigde nog met tien man na een tweede gele kaart voor hun nummer 2. DVO’32 is finalist op 22 Juni tegen VFC, voorwaar voor de ploeg van trainer Ben Hoogwerf een ultieme kans op een hoofdprijs.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date