DVO'32 maakt het Barendrecht knap lastig

12-04-2017 Sport Redactie

VOETBAL - Aan de Vlaardingse Marathonweg vond de confrontatie plaats van DVO’32 tegen de titelverdediger van de Voetbal Rijnmond Cup Barendrecht. Normaal gezien een wedstrijd van klein duimpje tegen de reus maar de bal is rond zullen we maar zeggen. Tenslotte is DVO toch aanbeland bij de laatste zestien in een toernooi waarin men gestart is met over de 160 elftallen. Voorwaar een prestatie van formaat om de achtste finale te bereiken als vierde klasser.

De ploeg van oefenmeester Ben Hoogwerf is daarnaast met buurman CION nog in een heftige tweestrijd verwikkeld om het kampioenschap van de vierde klasse D en bereikte ook nog eens na de poulefase de derde ronde van de districtsbeker waar SVV (de nu al ongeslagen kampioen in de zondag vierde klasse) met 2-1 te sterk bleek. Dus zo beschouwd is dit seizoen al ruimschoots geslaagd met goed voetbal en aansprekende resultaten.

Maar ja een stunt tegen het zes klassen hoger spelende Barendrecht zou helemaal te gek voor woorden zijn . Welnu die kwam er ook niet, de bewoners van de Bongerd trokken aan het langste eind, zij het nipt maar DVO kreeg zelfs nog kansen op de 3-3. De Vlaardingers gingen na de aansluitingstreffer van Gert Jan van der Veen vol in de aanval en kregen na een pegel van van der Veen die de Barendrecht sluitpost niet onder controle kreeg via de van een voetblessure teruggekeerde Mark Zomervrucht in de rebound de ultieme kans op een sensatie.

Echter nu was de keeper de baas. Pascal Moller kreeg een goede kans bij de tweede paal maar dat ging mis. Een schot van aanvoerder Walter Zomervrucht ging uit de draai net over, Mitchel van der Windt rommelde zich er haast nog door en DVO zette in het laatste kwartier zowaar Barendrecht nog onder druk om maar aan te geven dat het conditioneel ook wel goed zit en om aan te geven dat DVO wel degelijk meevoetbalde.

Maar dat was het dan wel, in de eerste helft was het ook Gert Jan van der Veen die getreuzel van de Barendrecht goalie afstrafte door hem te blokkeren waarna het leder zowaar de goal instuiterde en de gelijkmaker opleverde. Maar DVO’32 is ondanks de nederlaag toch als morele winnaar van het veld gestapt. Het aanwezige Vlaardingse publiek trakteerde de ploeg na het eindsignaal op een klaterend applaus. Smetje op het geheel was dat centrale verdediger Tim Kolsteren al na drie minuten van het veld moest met een - naar het zich laat aanzien - ernstige knieblessure.