DVO'32 in slotseconden naar winst

29-04-2018 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Aan de marathonweg stond vandaag weer een topper in de derde divisie c op de rol. De Vlaardingers speelden de inhaalwedstrijd tegen het hooggeklasseerde VVOR. De uitwedstrijd in Rotterdam oost was er één om niet snel te vergeten, VVOR kreeg in die wedstrijd namelijk drie rode kaarten van de scheidsrechter maar bleef met kunst en vliegwerk lang overeind met 1-0 maar zag DVO’32 in de allerlaatste seconden toch nog de terechte gelijkmaker produceren 1-1.

Nu heeft VVOR één punt meer en één wedstrijd minder dan de Vlaardingers die dus moesten winnen om de opponent nog in te kunnen halen op de ranglijst. DVO begon echter wat onwennig en bibberend aan het duel, de Vlaardingers misten de motor op het middenveld Ruud Durinck, sneltrein Herve Makuka en spits Nico Huijer, ook rots in de verdediging afgelopen weken Roan Durinck was niet beschikbaar. Het was dus puzzelen voor trainer Ben Hoogwerf en consorten. VVOR deelde de eerste tik uit, een vrije trap werd van richting veranderd door een VVOR ‘er, belande op de lat en de rebound was raak 0-1. DVO’32 werd daar wel wakker van, nam het initiatief over en scoorde met een mooie aanval afgesloten met een prima voorzet van Mark Verkade op het doeltreffende hoofd van Gert Jan van der Veen de 1-1. Daarna was het laatste kwartier van de eerste helft weer voor VVOR dat diverse goede mogelijkheden onbenut liet en ook steeds de Vlaardingse sluitpost Ruben Verboon op zijn weg vond. Rust dus 1-1.

Na de thee waren het meteen weer de Rotterdammers die het heft in handen namen, eigenlijk qua kansen de winst hadden moeten grijpen maar keeper Ruben Verboon was weer eens vrijwel onpasseerbaar zodat de gelijke stand op het scorebord bleef. Invaller Sander Petersen schoot het leder nog een keer op de bovenkant lat om aan te geven dat DVO er ook nog was maar de Rotterdammers hadden steeds meer de overhand. DVO echter heeft de kwaliteit om alsnog dodelijk te zijn (vraag maar aan Kethel Spaland) , en in de dying seconds was daar toch een vloeiende aanval van de ploeg die gaandeweg de vermoeienissen van de afgelopen twee weken zichtbaar voelde. Tim Kievit snelde met zijn laatste krachten langs de Rotterdamse back, Diego Remondo Gomez stapte leep over de voorzet heen en klasbak Gert Jan van der Veen kegelde de winst binnen 2-1.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date