DVO'32 en HBSS geven elkaar geen duimbreed toe

09-02-2020 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - Op sportpark Harga stond vandaag de topper der achtervolgers op het programma. HBSS en DVO’32 stonden beiden op een achterstand van acht punten van koploper CION. Na de winst van CION bij Kethel Spaland blijken zij de grote winnaar. HBSS en DVO’32 bleven op 2-2 bleven steken en dus is CION nu tien punten los.

In een wedstrijd die spannend bleef tot het einde begon DVO’32 zeer goed, speelde combinerend de Schiedammers van de mat. De Vlaardingers kregen binnen vijf minuten twee dotten van kansen maar die leidden niet tot een treffer. Na twaalf minuten werd een glaszuivere goal van Nico Huijer wegens vermeend buitenspel door scheidsrechter de Winter geanuleerd (clubgrensrechters tsja) en na 22 minuten kreeg HBSS een eerste  kans, prima gepareerd door DVO’s keeper Ruben Verboon. Kort daarna kwam DVO op een verdiende 0-1 door Floris Keizerwaard. De voorsprong was van korte duur. De thuisploeg sloeg direct terug: 1-1. Zo werd ook de rust bereikt.

Na de thee was het initiatief wederom voor de Vlaardingers, HBSS zakte massaal in en probeerde via counters gevaar te stichten. Het werd 2-1 voor HBSS via Dick Tijdeman die een vrije trap die van richting werd veranderd binnenschoot. DVO’32 moest op jacht naar de gelijkmaker en gaf daardoor ruimte achter de verdediging weg. De ingebrachte junior Albertus had de wedstrijd met twee riante kansen op slot kunnen gooien voor HBSS, hij kwam echter niet voorbij de uitstekend keepende Ruben Verboon waardoor DVO’32 hoop bleef houden op een resultaat.

Emre Cicek maakte zijn competitiedebuut voor de ploeg van trainer Ben Hoogwerf. Hij verving Walter Zomervrucht, een aanvaller voor een middenvelder DVO moest wat. Twee minuten voor tijd betaalden de aanvallende intenties zich uit toen Daan ten Broek door HBSS keeper Mickey Nijman die te laat was werd gevloerd binnen het strafschopgebied waardoor DVO’32 vanaf elf meter de ultieme kans kreeg op de 2-2. Colin Pleijsier faalde niet en een punt was een feit, een verdiend punt want DVO’32 speelde een prima pot voetbal tegen een gehaaide tegenstander die de Vlaardingers door dit gelijkspel op doelsaldo voorblijft zowel op de ranglijst als ook in de tweede periode stand.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date