DVO'32 doet plicht tegen Vierpolders

07-12-2019 Sport Rinus Zomervrucht

VOETBAL - DVO'32 heeft vandaag thuis zijn sportieve plicht gedaan door te winnen van hekkensluiter Vierpolders. Dit ging echter niet zonder slag of stoot want de Vlaardingers hadden flinke moeite de opponent opzij te zetten. Het begin was goed, Tim Kievit’s voorzet op Colin Pleijsier werd door de aanvaller achter zijn standbeen binnen gewerkt. 1-0 in de eerste minuut. De opmaat naar een grote zege, dacht menigeen maar dit bleek ijdele hoop. DVO’32 grossierde in onzorgvuldigheid, het tempo was te laag en de passing te zwak. Vierpolders knokte zich in de wedstrijd en DVO mocht zich gelukkig prijzen dat uit een scrimage de gelijkmaker uitbleef.

Daarna pakte de thuisploeg het initiatief over en speelde zich naar diverse kansen met als hoogtepunt de inzet van Floris Keizerwaard die via de onderkant van de lat weer terug het veld in stuiterde. De 2-0 bleef uit en  de gasten prikten uit een spaarzame counter via Jesper Lakerveld de 1-1 binnen. Een koude douche zo vlak voor de rust voor DVO’32.

Na de thee een feller DVO’32 dat de tegenstander terugdrong en de regie pakte. Echter het echte verschil kwam na 58 minuten toen Vierpolders nummer 5 Daniel Kapaan de doorgebroken Tim Kievit tegen het gras werkte en er met rood af moest. Daarna ontspon zich een spelletje handbal , Vierpolders om de circel en DVO als aanvallende ploeg. Dit kon voor de rode lantaarndrager niet goed blijven gaan en dat ging het dan ook niet. Een prachtige aanval met een assist van Walter Zomervrucht op Colin Pleijsier die knap zijn tweede van de middag scoorde en het pleit was beslist . Floris Keizerwaard stelde kort daarna Tim Kievit in staat de 3-1 te scoren.

De 18-jarige Wassim Elmoussaoui mocht zijn competitiedebuut maken voor de Vlaardingers en deed dit verdienstelijk. DVO’32 voegt drie punten aan het totaal toe en is met vier overwinningen uit de laatste vijf wedstrijden aan een aardige serie bezig. Volgende week de laatste wedstrijd voor DVO’32 voor de winterstop; dan is Rijnmond Hoogvliet Sport te gast aan de marathonweg. Aanvang 14.30 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date