DVO wint van PPSC

26-02-2017 Sport Redactie

VOETBAL – Afgelopen weekend speelde DVO’32 op sportpark Thurlede de inhaalwedstrijd tegen PPSC uit Schiedam. De Pro Patria Stormvogels Combinatie stonden op een 5e positie en moest dus uit het oogpunt van nacompetitie proberen de 3 punten in Schiedam te houden. DVO’32 daarentegen was er alles aan gelegen de druk op koploper CION weer wat op te voeren om ze in het vizier te houden. DVO’32 was niet geheel ongeschonden uit de broederstrijd vorige week met CION gekomen want de beide ‘Timmen’ ontbraken: Centrale verdediger Tim Kolsteren en topscorer Tim Kievit waren niet in staat aan de start te verschijnen. En zo speelde de Vlaardingse equipe dus met Mitchel vd Windt en Herve Makuka die de beide flanken moesten bestrijken.

Het begin was rommelig van DVO. De straffe wind tegen in combinatie met een tegenstander die er gelijk op vloog zorgde ervoor dat de ploeg wel even tijd nodig had om in zijn spel te komen. Toen in de 12e minuut Eren Ercan de Schiedammers op schitterende wijze met een vrije trap op 1-0 zette voorzagen veel toeschouwers  een zware dobber voor de ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf deze middag. DVO’32 greep echter steeds meer het initiatief en in de 24e minuut stuurde aanvoerder Walter Zomervrucht met een goede steekbal Mitchel vd Windt weg. Vd Windt had geen boodschap aan de buitenspellucht die er aan hing en werkte de gelijkmaker achter de PPSC keeper: 1-1. DVO draaide PPSC vervolgens de duimschroeven aan. Een schot van Walter Zomervrucht werd met de vingertoppen door de keeper tot corner gewerkt, Herve Makuka’s schuiver ging net voorlangs en Mark Zomervrucht’s schot had ook te weinig kracht om DVO op een verdiende voorsprong te zetten zodat 1-1 de ruststand was.

Na de rust en met de wind mee was het enkel de Vlaardingse ploeg die voetbalde, en ondanks dat de beide voorwaartsen Mark Zomervrucht en Gert Jan van der Veen het vizier vandaag niet scherp hadden staan stond er wel een 1-4 eindstand op het scorebord. De 1-2 kwam van de voet van Diego Remondo Gomez die sneller was dan iedereen en bekwaam voor opluchting zorgde aan Vlaardingse kant. De 1-3, na goed voorbereidend werk van Walter Zomervrucht, was van Ruud Durinck  en gooide de wedstrijd in het slot. Dat invaller Pascal Moller er na goed storen van de PPSC keeper nog 1-4 van maakte was voor het doelgemiddelde lekker maar maakte voor de punten niks meer uit, die gingen in de tas mee naar Vlaardingen. Een terechte zege die als de ploeg wat nauwkeuriger was geweest nog veel hoger had kunnen en misschien ook wel moeten uitvallen. In ieder geval is de druk op koploper CION weer wat opgevoerd en ook kan de 2e periode titel met een zege volgende week in de thuiswedstrijd tegen het Delftse DVC een feit worden. Dus op naar volgende week als om 14.30 uur aan de marathonweg te Vlaardingen DVO’32 aftrapt .

Opstelling DVO’32 : Ruben Verboon, Sjoerd Zwaneveld , Niko v Meijeren , Mark Verkade (88e Robert v Houte ) , Diego Remondo Gomez , Walter Zomervrucht , Ruud Durinck , Herve Makuka ( 77e Pieter van der Veen )  Mitchel vd Windt ( 57e Pascal Moller ) , Gert Jan van der Veen , Mark Zomervrucht.

 

Gerelateerd