DVO 32 wint van Semper Altius

04-02-2017 Sport Redactie

VOETBAL - Vandaag aan de Marathonweg was het vervolg van de competitie met  voor DVO ‘32 de eerste wedstrijd thuis tegen het Rijswijkse Semper Altius. Een tegenstander waar in de heenwedstrijd geflatteerd met 1-4 van was gewonnen en men moest dus op zijn hoede zijn. Na de afgelasting vorige week tegen buurman PPSC had de ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf vandaag niet de beschikking over keeper Martijn Leerdam die na de voorbereiding moest afhaken met problemen aan de knie. Zodoende maakte Ruben Verboon na zijn gebroken hand, opgelopen bij een oefenwedstrijd zijn eerste competitieminuten vandaag. Met uitzondering van de ook revaliderende centrale verdedigers Thomas de Man en Pieter van der Veen, en de in de winterstop gestopte Jesse Muis, was de ploeg verder compleet om de strijd met koploper CION in de tweede seizoenshelft aan te gaan.

Dat gebeurde met verve want na 90 minuten prijkte er een 6-0 score op het scorebord en waren er zelfs door Gert Jan van der Veen en Diego Remondo Gomez nog twee penalty’s gemist. Achterin werd er nauwelijks iets weggegeven en dus was de monsterscore meer dan terecht. Semper probeerde het wel en voetbalde bij tijd en wijle zelfs heel aardig maar verder dan wat schoten uit de tweede lijn die een prooi waren voor keeper Ruben Verboon, een verdwaalde kopbal bovenkant lat en twee vrije trappen kwamen de Rijswijkers niet. DVO daarentegen creëerde legio kansen en het was dan ook aan de Semper keeper Joey van Dooren te danken dat de score niet verder opliep. Na een goede twintig minuten was het de Vlaardingse aanvoerder Walter Zomervrucht die op een assist van topscoorder Tim Kievit de score opende.

DVO ging door en Gert Jan van der Veen werd onreglementair gestuit binnen ‘de zestien’. De strafschop werd genomen door van der Veen zelf maar deze werd gepakt door de Semper doelman. De ruststand was toch 2-0, want vlak voor tijd kopte centrale verdediger Tim Kolsteren een door Walter Zomervrucht genomen corner geheel vrijstaand binnen.

Na de rust had de wedstrijd gelijk al beslist kunnen zijn maar het schot van Mitchel van der Windt werd uit het doel gestompt door de keeper. Dit was echter uitstel van executie want de zwart witte manschappen gingen stug door en de voor Mitchel van der Windt ingevallen Mark Zomervrucht wist het voorbereidende werk van Gert Jan van der Veen op waarde te schatten en de 3-0 aan te tekenen. Mark Zomervrucht raakte daarna nog de paal voordat ook Tim Kievit zijn seizoenstotaal wat omhoog  wist te krikken: Hij wist tussen drie tegenstanders toch het net te vinden voor zijn eenentwintigste seizoenstreffer: 4-0. De 5-0 was van een ongekende schoonheid met een combinatie tussen Gert Jan van der Veen, Walter Zomervrucht en Diego Remondo Gomez welke laatstgenoemde met een bekeken schuiver afwerkte. Diezelfde Diego Remondo Gomez wist vanaf elf meter ook niet langs keeper Joey van Dooren van Semper Altius te komen. Het slotakkoord kwam van Semper zelf: na een strakke voorzet van invaller Pascal Moller werd de bal in de eigen goal gewerkt en was het halve dozijn een feit. De achterban mag gerust zijn want de ploeg van trainer Ben Hoogwerf is dus prima uit de winterslaap ontwaakt en liet vandaag weer zien waartoe ze in staat zijn. Volgende week wacht wederom aan de Marathonweg het Delftse DVC om 14.30 uur als volgende opponent en zijn er weer drie punten te verdienen.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon,Sjoerd Zwaneveld, Niko v Meijeren, Tim Kolsteren, Mark Verkade (80e Herve Makuka ) Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht, Ruud Durinck, Tim Kievit (80e Pascal Moller ), Gert Jan van der Veen, Mitchel vd Windt (52e Mark Zomervrucht).

 

Gerelateerd