DVO 32 wint spijkerhard duel

• 04-12-2016
VOETBAL - In Den Haag heeft de ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf op zaterdag 3 december de winst gepakt. In een spijkerharde wedstrijd werd de opponent pas in blessuretijd op de knieën gedwongen met 1-3 .

DVO begon goed want al gelijk kreeg Mitchel vd Windt de kans de score te openen maar zijn schot ging voorlangs en na 10 minuten verzilverde Tim Kievit een voor hands gegeven strafschop voor de 0-1. Niks aan het handje zou je denken. Echter tot zover het normale gedeelte, daarna ontspon zich een toneelstuk waar de honden geen brood van lusten, Een tweede gele kaart voor Wanica Stars nummer 4 die de bal na het fluitsignaal van de scheidsrechter wegschoot, vervolgens deze scheidsrechter voor alles en nog wat uitschold en er een directe rode kaart overheen kreeg.

Gelegenheidsaanvoerder Jesse Muis ( Walter Zomervrucht op de bank en Gert Jan van der Veen nog niet wedstrijdfit) ging er geblesseerd vanaf na diverse grove charges. De pas ook weer fitte Herve Makuka ging er ook snel hinkend het veld af en toen een pegel van de Hagenaars die via de onderkant lat weer het veld instuiterde zodat DVO’32 nog zwijnde ook. Maar goed 0-1 bij de rust en nog een tweede helft tegen 10 man voor de boeg.

In de tweede helft echter floot de scheidsrechter haast geen enkele overtreding in Vlaardings voordeel en werd elke buiteling van Wanica Star met een vrije trap bevoordeeld. De ploeg uit Den Haag kreeg zelfs na een pijnlijke uitglijder achterin ( keeper Martijn Leerdam schoot de bal op een eigen verdediger) een 100% kans op de 1-1 en die ook werd verzilverd. En toen Niko v Meijeren op de grond liggend de bal tegen zijn bovenlichaam kreeg zag de scheidsrechter hier een penalty voor Wanica Star in. Gelukkig werd deze hoog over geschoten want bij een 2-1 achterstand was de winst helemaal ver weg geweest.

Nu zette DVO de tegenstander klem en beet zich vast in Wanica Star. Deze kregen na heel veel commentaar en dito zware overtredingen nog twee rode kaarten  (2x geel). Twee keer de lat en een zuivere handsbal binnen de 16 ( niet gezien ) brachten vervolgens niet de verdiende zege voor DVO. Maar gelukkig bij het scheiden van de markt brachten twee treffers van Mitchel vd Windt en Tim Kievit alsnog de broodnodige winst zodat DVO’32 zich in de schaduw van stadgenoot CION bovenin handhaaft.

Volgende week ontvangt de equipe van trainer coach Ben Hoogwerf het Overschiese VOB in de laatste wedstrijd voor de winterstop.  De Rotterdammers zullen ongetwijfeld de zware nederlaag vandaag tegen CION ( 0-5 ) willen rechtzetten,  voor de zwart witten is het de kans het gat met VOB naar 7 punten te tillen.

Opstelling vv.DVO’32 :Martijn Leerdam, Mark Verkade, Tim Kolsteren, Niko v Meijeren, Herve Makuka ( 36e Reinier van der Veen),Sjoerd Zwaneveld (63e Mark Zomervrucht), Jesse Muis ( 36e Walter Zomervrucht), Ruud Durinck, Mitchel vd Windt, Diego Remondo Gomez, Tim Kievit.