DVO 32 verpulvert Quintus met 8-0

• 01-04-2017
VOETBAL - DVO’32 heeft vandaag in Kwintsheul laten zien dat het de 3e klasse ruikt. In een wedstrijd waarin de Vlaardingers de gehele 90 minuten de boventoon voerden kwam de ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf voor de thee via Mark Zomervrucht op 0-. Echter de scheidsrechter keurde de goal af wegens buitenspel.

DVO kwam na een half uur toch verdiend op voorsprong toen Mark Zomervrucht met een lange bal de razendsnelle Herve Makuka bereikte die bekwaam langs de Heulse verdedigers slalomde en de bal in de verre hoek schoot. DVO was in de eerste helft wel slordig met de kansen wel want Gert Jan van der Veen , Mark Zomervrucht en ook linksback Mark Verkade kregen diverse grote kansen om de wedstrijd al gelijk te beslissen maar men had het vizier nog niet op scherp staan. Keeper Ruben Verboon moest ook nog tweemaal handelend optreden om een treffer van de thuisploeg te voorkomen maar hij deed zijn taak met vertrouwen.

Quintus probeerde met een flink aantal overtredingen het voetbal van DVO te ontregelen maar toen na een kleine 40 minuten een Heulse speler tegen zijn tweede gele kaart opliep en kon gaan douchen was dit ook over en kon de  thuisploeg  in principe alleen nog tegenhouden.

In de tweede helft schroefde de ploeg van de Marathonweg het tempo nog wat op en toen Mark Zomervrucht na 10 minuten op een assist van Ruud Durinck de 0-2 binnenschoof was het pleit helemaal beslist.DVO’32 hield het tempo hoog en de ingevallen Tim Kievit maakte na goed voorbereidend werk van Gert Jan van der Veen de 0-3. Quintus kon het niet meer  belopen en DVO ging steeds beter en sneller combineren en denderde de laatste 20 minuten over de arme thuisploeg heen om zodoende via Walter Zomervrucht, invaller Pascol Moller, een kopbal van centrale verdediger Tim Kolsteren, wederom Walter Zomervrucht met een afstandsschotl in de kruising en ook weer Pascal Moller naar een 0-8 eindstand uit te lopen. Nog zes wedstrijden te gaan maar de wilskracht die uit deze ploeg straalt gaat toch steeds meer lijken op een ploeg die niet meer te stoppen is. Hoogmoed komt echter voor de val dus scherp blijven is het devies. Volgende week komt het Delftse Concordia naar Vlaardingen om de degens te kruisen met DVO’32. Aftrap 14.30 uur.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Sjoerd Zwaneveld, Niko v Meijeren ( 79e Pieter van der Veen ), Tim Kolsteren, Mark Verkade, Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht, Ruud Durinck, Herve Makuka ( 65e Tim Kievit), Gert Jan van der Veen, Mark Zomervrucht ( 65e Pascal Moller )