DVO 32 door na strafschoppen

• 08-02-2017
VLAARDINGEN - Op een regenachtige dinsdagavond stond voor DVO ’32 gisteren het treffen met zondag tweedeklasser TOGB uit Berkel en Rodenrijs op het programma voor de derde ronde in de Voetbal Rijnmond Cup. Voor de Vlaardingse ploeg wederom een graadmeter waar de ploeg van trainer coach Ben Hoogwerf zich qua niveau bevindt. Immers in de voorgaande rondes werden VVOR ( koploper derde klasse ) en Be Fair ( tweedeklasser)  geëlimineerd. Zou DVO weer kunnen stunten was dan ook de vraag.

De  ploeg slaagde voor dat examen want na een 3-3 eindstand bekerde DVO’32 door na strafschoppen. In de eerste helft was TOGB de bovenliggende partij; de Berkelse ploeg combineerde sneller en DVO had moeite aan de bal te komen. Men moest achteruit en zich beperken tot tegenhouden. Toch waren het de Vlaardingers die uit een razendsnelle counter de 1-0 aantekenden. Tim Kievit werd op rechts gelanceerd en zijn schot kon de keeper niet vasthouden. Mark Zomervrucht liep de bal daarna de goal in. TOGB zette daarop aan en kreeg ook loon naar werken met de 1-1.

Na de rust een wat gelijkwaardigere wedstrijd met eigenlijk de beste kansen voor de Vlaardingers en na goed storen bij de TOGB keeper van Gert Jan van der Veen kreeg aanvoerder Walter Zomervrucht de kans die hij dan ook benutte: 2-1 voor DVO en TOGB moest wederom in de achtervolging. De gelijkmaker kwam er en zelfs de 2-3 vijf minuten voor tijd. Via Gert Jan van der Veen, Mitchel vd Windt en Mark Zomervrucht werd het alsnog 3-3 en volgde een strafschoppenserie.  Hierin schoot TOGB’s aanvoerder op de paal en stopte keeper Ruben Verboon de derde strafschop. DVO’32 benutte de strafschoppen beter en kwam zo een ronde verder.

Zaterdag speelt DVO  thuis in de 4e klasse D voor drie belangrijke punten.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon, Herve Makuka, Tim Kolsteren, Niko v Meijeren, Mark Verkade, Diego Remondo Gomez (65e Mitchel vd Windt ), Walter Zomervrucht, Ruud Durinck, Tim Kievit(58e Pascal Moller ), Gert Jan van der Veen, Mark Zomervrucht.