DSHC geen partij voor Pollux

• 09-11-2014

HOCKEY - Pollux Heren 1 kreeg vandaag de nummer laatst DSHC op bezoek. Het was zaak om deze wedstrijd winnend af te sluiten om de goede lijn na vorige week door te zetten. De heren lieten er vanaf minuut 1 geen twijfel over bestaan en drukten de gasten ver terug. Benno Leemans opende binnen vijf minuten de score.  Niet veel later was het opnieuw raak. Een prachtige actie van aanvoerder Robbert Zevenbergen, betekende de tweede treffer van Leemans. Halverwege de eerste helft leek de strijd al beslist toen Robbert Zevenbergen de 3-0 aantekende. Vlak voor rust vielen er nog twee treffers. Eerst was het Quint vd Stoel die een prachtige actie van Ben Peterson afrondde en daarna scoorden de bezoekers uit de eerste strafcorner.

Na de rust was het een gelopen koers en kon Pollux het zich permitteren om wat rustiger te gaan spelen. DSHC werd een enkele keer gevaarlijk, maar bracht doelman Rick Zeegers nauwelijks in de problemen. Dave vd Stoel maakte de 5-1 en vlak voor tijd bekroonde Ben Peterson zijn goede wedstrijd met een prachtige solo en een doelpunt, waarmee de verdiende eindstand op 6-1 kwam. Aangezien Forescate ook ruim verloor is de voorsprong op de 11e plaats inmiddels gegroeid naar acht punten. Bovendien werden Derby en Berkel op de ranglijst gepasseerd.  Volgende week wacht een mooie tegenstander in het hoog geklasseerde De Reigers.