Druk turnweekend voor Leonidas-Dovido

13-03-2017 Sport Redactie

TURNEN - Op zaterdag 11 maart en zondag 12 maart hebben de turnsters van Leonidas-Dovido deelgenomen aan de vierde divisie Regiowedstrijd van het district Zuid-Holland zuid in Hellevoetsluis. Op zaterdagmiddag mochten de meiden uit de categorie jeugd 1 het spits afbijten. Alle vier hebben een keurige wedstrijd gedraaid, met ieder een ander doel. Zo heeft Lydia de Jonge voor het eerst op het onderdeel sprong een half in half uit gesprongen. Lynn van der Vliet heeft gewerkt aan haar dubbel flick op vloer. Dianne Hamersma ging voor het draaien van een stabiele wedstrijd en Gini Leidelmeijer ging voor haar salto van de brug. Al met al hebben de meiden een hele nette wedstrijd gedraaid. Op sprong wisten alle meiden zich in de top vijf te turnen. Uiteindelijk heeft Gini zich met een derde plaats ook geplaatst voor de finale. Dianne werd negende, Lydia elfde en Lynn achttiende.

Op zondag kwamen de instappers Laurence vd Plaat, Isis Scholte en Amy de Krieger in actie. Laurence turnde een hele goede stabiele wedstrijd met een prachtige balk. Isis vond het spannend en ging op haar billen met salto sprong. Vervolgens turnde ze een hele mooie balk zonder val en een mooie brug, haar lievelingstoestel. Amy had helaas een val op balk aan het einde van haar prachtige oefening (de koprol blijft spannend). Haar vloer wordt steeds beter en de sprong blijft gewoon haar ding. Laurence werd zevende, Isis veertiende en Amy zestiende.

In de andere categorie turnde Lotte Speelman (pupil 2) en Jaylinn ‘t Hart (pupil 1) hun wedstrijd. Allebei starten op vloer en hebben hier een prima oefening laten zien. Jaylinn liet zien dat zij haar oefening aan de brug netjes kan door turnen. Lotte liet onder andere op de balk zien dat zij hier gegroeid is. Een stabiele oefening en dan ook nog de beste score. Uiteindelijk heeft Lotte zich geturnd naar een vierde plaats en dit betekent dat ook zij naar de finale mag in Amsterdam. Jaylinn werd veertiende.

Janneke van der Weerd en Aleksandra Hoekstra sloten in de categorie Junior E het weekend af. Beide hebben een hele goede wedstrijd geturnd met hoge D scores. Janneke had een tweede score op vloer en Aleksandra een eerste score op balk. In de einduitslag werd Aleksandra knap tweede en wist zich direct te plaatsen voor de Districtsfinale in Amsterdam. Janneke werd met een goede score net zevende, daar waar er zes turnsters door gaan naar de finale. Hopen dus op een reserve plaats.

Al met al was het voor alle turnsters van Leonidas-Dovido een goed wedstrijdweekend.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date