Dieren in de sport: spannende sporten waarbij dieren betrokken zijn

25-03-2023 Sport Ingezonden mededeling

Er worden veel sporten beoefend waarbij dieren worden gebruikt. De meeste van deze spelen werden vaak traditioneel omarmd, maar de laatste tijd groeien ze nog steeds in populariteit. Aan sommige van deze spelen nemen mensen in verschillende mate deel. Spelen zoals paardenrennen, dokgevechten, vossenjacht, terriërwerk en polo zijn heel leuk om naar te kijken.

De meeste van deze sporten gaan gepaard met training en selectief fokken. Degenen die graag naar dierenraces kijken, kunnen spelletjes zoals wedden op paarden proberen die het spel interessanter maken om naar te kijken en te volgen. In dit artikel zullen we verschillende diersporten en de vaak gebruikte dieren onderzoeken.

Rennen

Rennen is een van de meest omarmde diersporten waar de meeste mensen van genieten. Sommige van deze evenementen, zoals paardrijden, zal de tussenkomst van mensen het rijden van de dieren. Bij sommige races wordt echter alleen het dier ingezet. Bij dergelijke races worden de dieren gedurende een periode getraind. Bij sommige sporten zijn ook ruiters betrokken, maar in plaats van de dieren te berijden, worden zij voortgetrokken. Deze wedstrijden omvatten hondenslee-, tuig- en wagenrennen, die hun oorsprong vinden in het oude Griekenland en Rome.

Andere grote races zijn de greyhoundraces, die dateren uit de jaren 1800 in de Verenigde Staten, waar honden uit Europa werden overgebracht om de hazenpopulatie onder controle te houden. Er zijn nog andere vormen van racen, zoals de duivensport, waarbij postduiven van veraf hun weg naar huis vinden.

Vechten

Er zijn veel dierengevechten, zoals hanengevechten en hondengevechten. Deze spelen waarbij dieren met elkaar vechten worden echter vaak gezien als wreed en illegaal. Wereldwijd komen veel legale gevechten voor, zoals kameelworstelen en koegevechten. Daarnaast zijn er andere legale sporten waarbij mensen tegen dieren vechten, zoals het stierenvechten dat een grote geschiedenis kent in de Portugese traditie en het Spaans.

Niet alle dieren zijn groot bij dierengevechten, zoals het krekelgevecht, dat een populaire sport is in Hongkong en Macau. Dierengevechten waarbij dieren worden gedood staan bekend als zwarte sporten en waren in de geschiedenis vooral bedoeld voor vermaak. Vaak ging het om hondengevechten, waarbij verschillende soorten dieren in een kuil worden geplaatst. Dit varieert van dassengevechten tot rattengevechten en leeuwengevechten.

Jacht

Jachtspelen bestaan al heel lang. Door de domesticatie van dieren en de landbouw werd dit minder. In de moderne tijd is de jacht legaal, en in sommige regio's kunnen jagers een vergunning krijgen om te jagen. Sommige dieren, zoals honden, kunnen aan de zijde van de jacht staan of zelf gejaagd worden. Een van de bekendste vormen van jacht is de vossenjacht.

Laatste woorden

Dieren in de sport kunnen fantastisch zijn om naar te kijken. Ook al zijn sommige vormen van diersport in sommige delen van de wereld verboden, sommige worden omarmd en gereguleerd. Als je van dierensport houdt, kun je de evenementen in je omgeving bekijken en ervan genieten. Je zou je ook moeten inschrijven voor het trainen van sommige van deze dieren of actief deelnemen aan de wedstrijden.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date