Dé truc van topsporters voor een fit lichaam

13-04-2023 Sport Ingezonden mededeling

VLAARDINGEN - Ieder heeft z’n baan, we hoeven dan ook zeker niet allemaal het lichaam en de mentaliteit van een topsporter te hebben. Toch kunnen we wel eens benijdenswaardig kijken naar deze mensen. Ze zijn fit, vitaal en lijken wel altijd scherp. Hoe zij dit doen? Om alvast iets te verklappen; zij hebben hier ook gewoon trucjes voor. Het lijkt vanzelf te gaan, maar dat gaat het zeker niet. Ze doen hierbij lang niet alles zelf, maar huren ook gewoon de juiste mensen in. Nu heeft lang niet iedereen het geld om een fysiotherapeut of diëtist in te huren maar toch zijn er wel dingen die we van ze kunnen leren. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Goed voorbereid

Topsporters kennen vaak drukke maar hele gestructureerde schema’s. Ze eten, slapen en trainen vaak op hetzelfde moment. Om energie en tijd te besparen schakelen ze dan ook vaak externe services in die hen dichter bij het doel brengen. Al die sportmaaltijden bereiden ze bijvoorbeeld echt niet zelf. Ze kennen gewoon goede partijen waar ze hun meal prep voor de week kunnen halen. Zo hebben zij altijd een voorraad gezonde en uitgebalanceerde voeding in hun koelkast liggen, zónder dat ze er iets voor hoeven te doen. En het fijne is; deze bezorgdiensten zijn tegenwoordig ook gewoon voor de gewone consument toegankelijk1 Zo hoef jij je hoofd niet te breken over complexe recepten die vol zitten met gezonde vetten, koolhydraten en voldoende eiwitten. Het enige wat je hoeft te doen is op te warmen, en geloof ons; dat is vaak ook het enige wat topsporters doen.

Persoonlijk plan

Een topsporter beschikt natuurlijk over een op maat gemaakt trainingsschema. Dit is met grote precisie samengesteld door een coach. Door de opkomst van personal trainers is een eigen coach inschakelen steeds normaler geworden. Iets wat ook voor jou tot de mogelijkheden behoort. Je kan dan wellicht niet iedere training doen onder het toeziend oog van een trainer, maar af en toe een persoonlijk schema op laten stellen is zeker mogelijk. Schakel een personal trainer in en laat die een persoonlijk schema voor je opstellen. De kosten zullen je meevallen, de resultaten zijn daarentegen groot.

Kortom, het leven van een topsporter hoef je niet per se te leiden om een mooi resultaat te behalen qua lichaam. Het topsportleven kent daarnaast ook grote nadelen. Ga daarom ook lekker alleen voor de positieve kant hiervan en laat de druk en het verliezen lekker aan de echte topsporters over!

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date