De Vlaardingse Ommetje-competitie gaat van start!

17-02-2021 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Vlaardingen in Beweging en JOGG Vlaardingen slaan de handen ineen en organiseren een Vlaardings Ommetje-competitie. De competitie gaat op 22 februari van start om 02.22 uur door het vrijgeven van de groepscode. Hoe meer ommetjes je loopt, hoe meer punten je verzamelt. 

Ommetje

De steeds populairder wordende app “Ommetje” van de Hersenstichting moedigt je samen met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder aan om dagelijks een ommetje van minimaal 20 minuten te maken: “Dat is niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je hersenen.” JOGG Vlaardingen en Vlaardingen in Beweging sluiten zich hier volledig bij aan. Om dit ook in Vlaardingen te stimuleren is de groep “Vlaardingers” aangemaakt. 

Elke dag buiten een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. “Juist nu veel mensen alleen maar thuis zitten en werken, moeten we stimuleren dat men even naar buiten gaat om te bewegen. Je bouwt er ook extra weerstand mee op en dat is erg handig in deze tijd.” aldus JOGG-uitvoerder en buurtsportcoach Annemarie Meijers. “Ik probeer zelf ook iedere dag een ommetje te lopen. Deze app helpt me daarbij.” 

De Vlaardingse competitie

Om mee te doen heb je een account nodig in de app “Ommetje”. De app is gratis te downloaden. Vervolgens kun je meedoen met een team door een aparte code in te voeren. Op 22-02 om 02.22 uur wordt de Vlaardingse code online gezet. Iedereen mag meedoen en aansluiten wanneer hij/zij wilt. Maar hoe eerder je aan het team meedoet, hoe groter de kans is dat je bovenaan in de ranking komt te staan. Houd dus de social media van ViB en JOGG Vlaardingen in de gaten voor de groepscode! 

Meer informatie en hoe je meedoet aan de Vlaardingse competitie is te vinden via de website www.stichtingvib.nl/ommetje en via de social media kanalen van ViB en JOGG Vlaardingen. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date