De Top van de Eredivisie: passeert Feyenoord Willem II?

06-10-2021 Sport Redactie

De stand in de Eredivisie werd afgelopen week vrijwel in zijn geheel gerangschikt. Eerst met de verdiende winst door Feyenoord tegen PSV Eindhoven. Willem II klom even naar de tweede plaats door te winnen van FC Groningen en is nu derde door de winst op RKC Waalwijk. Sparta Rotterdam haalde 2 punten uit tegen N.E.C. en PEC Zwolle. Ajax blijft met grote cijfers winnen maar die moet het Zuiden nog bezoeken.

Via Live Voetbal Kijken Vandaag kan je de competitie stand bijhouden met de relevante data inclusief links naar legale online tv-zenders die de wedstrijd uitzenden. Dat kan ook specifiek per club, zoals voor Feyenoord of Sparta Rotterdam.

Het wordt een spannende tijd voor de Rotterdamse clubs om de vorm vast te houden. Voor Feyenoord is de herpakte vorm in de aanval een feit, voor Sparta Rotterdam loopt het nog een beetje stroef maar de punten worden wel gesprokkeld. Het begon met de storm in de Eredivisie doordat Feyenoord wist te winnen van PSV en daarna van SC Heerenveen.

In het weekend was de wedstrijd in Eindhoven begonnen met een overdreven valpartij van Gakpo vragend om een onverdiende penalty. De Rotterdammers besloten In plaats van te protesteren hun motto waar te maken. Geen woorden maar daden. 
Vol ging PSV op de aanval, gecoördineerd bleef de Rotterdamse verdediging waardoor PSV de counters alleen kon stoppen met nodige gele kaarten als gevolg.
Tevergeefs, met een volley van wereldklasse, vol op de slof opende Toornstra de score naar een 0-4 overwinning. De hoge concentratie zorgde ervoor dat de resterende aanvallen werden afgeslagen en langzaamaan brak het Eindhovense verzet. Vooral na de wissel van Gakpo was het aanvallend gedaan voor PSV.

Tegen SC Heerenveen ging de club van het volk verder met het demonstreren dat de voorbereiding leidt tot het resultaat. Helaas kunnen we niet zien hoe de trainingen gaan op de Olympiaweg omdat de meeste besloten zijn. Als je de wedstrijd niet kon bijwonen en het spektakel live niet hebt gezien dan kan je via deze website de hoogtepunten zien via Voetbal-op-TV Feyenoord - SC Heerenveen.

De wedstrijd was dus weer met dezelfde concentratie benaderd en uitgevoerd als tegen PSV. Aanvallend gezien werd Heerenveen helemaal weggespeeld. Het lijkt erop dat Jahanbakhsh eindelijk de smaak te pakken heeft gekregen in de aanval. Een doelpunt bleef uit maar de passes en assists waren van hoge klasse. Ondanks dat de scorebord een ander verhaal vertelt was duidelijk wie de meester is in de Kuip.

Het werd 3-1 en met een wedstrijd minder gespeeld te hebben is de moeilijke start van de Eredivisie voorbij. Nog even doorzetten en de doelpuntenregen zal stormen uit de wolken met dit prachtige aanvalsspel in de komende wedstrijden.Met de wedstrijd tegen N.E.C. is de voorbereiding tegen Slavia Praag voltooid en belooft het een Europees spektakel te worden.

Via Feyenoord - voetbal-vandaag.com kan je alvast zien wat de volgende wedstrijden zijn voor Feyenoord. Handig bijvoorbeeld in het buitenland zoals voor Cor Pot die samen met Dick Advocaat het elftal van Irak probeert te helpen aan WK Kwalificatie.

Verdedigend success door onze Harold Wapenaar

Willem II op positie nummer 3 van de Eredivisie! Wie had dat kunnen voorspellen? Met de winst op RKC lijkt Willem II voorlopig de nummer 3 positie niet af te willen staan. Maar 2 doelpunten lieten de keepers toe in de laatste 5 wedstrijden, de keeperstraining van de Vlaardinger is van grote waarde in Tilburg. Wil je de volgende training bijwonen dan zal je wel een uurtje moeten reizen. Achter het Koning Willem II stadion kan je hem in actie zien.

Het resultaat zie je in de wedstrijden en de grote test is thuis tegen PSV aankomende zaterdagmiddag. Voordat het seizoen begon had ik niet echt zin om deze wedstrijd te zien maar nu blijkt het een topper te worden.

Wil je deze volgen dan kan dat via Willem II - PSV, deze link is jouw portaal naar waar het wordt uitgezonden inclusief speler en competitie statistieken.

Sparta Rotterdam zoekt nog steeds de startende elf

In het kasteel pakte Sparta Rotterdam gelukkig wel een punt door PEC Zwolle af te houden van de eerste winst van het seizoen. De aanval had het weer moeilijk, er is zelfs nog niet echt een topscorer aan te wijzen. Alle doelpunten kwamen van verschillende spelers. Ook dit keer was een speler blij met het eerste doelpunt. Het was meteen ook de snelst gescoorde doelpunt van het seizoen door van Crooij. Maar er zat meer in dan een gelijkspel aan beide kanten.

Met de volgende wedstrijden, die je bijhoudt via Sparta Rotterdam - voetbal-op-tv wordt het een uitdaging van jewelste om de hele belangrijke 6 punten binnen te halen. Ben je een kasteelheer dan zie je via bovenstaande link de wedstrijden van je favoriete club.

Hoe verloopt de competitie verder?

Na de goede resultaten lijkt het motto van deze herfst volhouden en geconcentreerd blijven. Met zoveel aparte resultaten in de laatste wedstrijden is het moeilijk te bepalen wie de meeste kans maakt om te winnen per wedstrijd. Via Toto-voorspellingen kan je zien wat de verwachting is bepaald door A.I. over de afgelopen wedstrijden. Wie het meeste kans maakt op de winst, gelijkspel of verlies. Ook is het een rijke bron van informatie en statistieken.

Gezien het positiespel en de rijke kansen wordt het hard maar plezierig trainen de komende weken, de resultaten lijken steeds weer positief. Na dit weekend wordt het een stabiele route naar de winterstop als Willem II wint van PSV. Een vroeg sinterklaascadeau voor Feyenoord lijkt aankomende. Pas in December staan de wedstrijden van Willem II en Feyenoord tegen Ajax dus het wordt volhouden met de winst om jacht te maken op de titel. Spannend.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date