De Formule 1 staat opnieuw aan de top van de meest populaire sporten

24-11-2022 Sport Ingezonden mededeling

De snelste willen zijn met ons vervoermiddel is iets wat blijkbaar in onze genen werd ingebakken. Zelfs in de Klassieke Oudheid werden er wedstrijden wagenrennen gehouden in het Romeinse Colosseum. En net als de wedstrijden is wedden op deze races ook sinds die tijd populair. Bij heel wat Nederlandse bookmakers is Formule 1 een van de toppers in hun aanbod, in deze blog bekijken we waarom. 

En met de auto is dat niet anders. Vanaf het moment dat de eerste echte auto’s in beeld verschenen werden er wedstrijden mee gehouden. Net voor de vorige eeuwwisseling werden er in Frankrijk al races georganiseerd. En de oprichting van de federatie voor de automobielsport was al in 1904, de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile).

Meer dan een eeuw automobielsport

Tijdens de jaren 20 en 30 werden de Europese Grand Prix georganiseerd. De eerste wedstrijd die onder de naam Grand Prix werd gereden was zelfs al 1901, de Grand Prix van Le Mans. Tijdens Wereldoorlog II werden die races onderbroken, om in 1946 onder de naam Formule 1 van start te gaa 

En tot op vandaag zijn dat nog steeds de meest prestigieuze wedstrijden die door de FIA worden georganiseerd. In Nederland was deze autosport erg populair tot in 1985. Er werd toen beslist om de Grote Prijs van Nederland, die tot dan in Zandvoort gereden werd, te schrappen. Het zou 35 jaar duren voor deze wedstrijd opnieuw op de kalender werd gezet in 2021. 

Talent van eigen bodem bracht de sport ook in ons land weer helemaal onder de aandacht. Je kunt het nakijken op de beste gok-apps van alle legale bookmakers in Nederland. Formule 1 staat weer helemaal bovenaan bij de meest populaire sporten. Dat onze eigen Max Verstappen hier twee keer op rij wereldkampioen werd, draagt daar zeker toe bij. 

Wedden op Formule 1 kan ontzettend spannend zijn. Niet enkel op de eindwinnaar, maar ook op wie de snelste ronde haalt, welke constructeur het meeste punten scoort, welke piloten het podium halen… De mogelijkheden zijn echt heel uitgebreid, neem een kijkje bij onze legale bookmakers om je een idee te vormen.

Maar wanneer je meer kans op slagen wil hebben moet je beslagen op het ijs komen. Dat betekent dat je niet zomaar lukraak weddenschappen plaatst, maar dat je eerst onderzoekt wat de actuele situatie in het Formule 1 is. Dit geeft je geen zekerheid op winst, maar verhoogt toch wel je kansen.

Hoe ga je te werk wanneer je een weddenschap wilt plaatsen bij een legale online bookmaker in Nederland? Op de eerste plaats moet je een account aanmaken bij de goksite. Dat kun je doen met je laptop of PC. Maar alle Nederlandse bookmakers geven je ook de kans om dat met je mobieltje te doen. Dit is de werkwijze om snel en probleemloos je account aan te maken:


1.    Bezoek de bookmaker van je keuze en kies er voor aanmelden.

2.    Er zullen een aantal pop-upschermen automatisch elkaar opvolgen waar je je persoonlijke gegevens moet opgeven.

3.    Houd je iDIN en bankpas bij de hand om de registratie toe te laten.

4.    Laad indien nodig de gevraagde documenten op.

5.    Voer je eerste storting uit en claim je eventuele welkomstbonus.

6.    Je bent nu helemaal klaar om je eerste weddenschap op Formule 1 te plaatsen.

 

Met dit account zul je het ‘wedformulier van je bookmaker kunnen vullen. Dat is de elektronische vervangen van de papieren slip die in de fysieke gokkantoren wordt uitgegeven als bewijs van je weddenschap. Aan de linkerkant van het scherm kun je sport kiezen die je interesseert, in dit geval Formule 1. Je komt dan in de rubriek van deze sport terecht.

In deze sectie over deze motorsport kun je alle mogelijkheden ontdekken op wat je bij je bookmaker kunt wedden. Daar zul je kunnen zien dat er heel wat mogelijkheden zijn om je weddenschap te plaatsen, en dat maakt het online wedden op F1 zo boeiend.

Wat betekent Formule 1 nu in Nederland? 

Dat F1 niet alleen door massa’s sportliefhebbers gevolgd wordt in Nederland bewijst de streamingdienst Netflix. De reeks, ‘Formula 1 Drive to Survive’, is ondertussen al aan de opnames van zijn vijfde seizoen bezig. Voor dit seizoen zou ook Max Verstappen zijn volledige medewerking verlenen.

En dat was natuurlijk te verwachten. Max rijgt de records in deze autosport aan elkaar alsof het helemaal niets lijkt.  Ook in de online gokwereld staat Max bij iedere bookmaker sinds het begin van dit seizoen het hoogst genoteerd, en daar verwachten we volgend jaar geen verandering in.

  • Hij was eerst de jongste piloot die ooit aan een Formule 1 wedstrijd deelnam. Max was pas 17 jaar oud toen hij in Australië voor Toro Rosso zijn eerste GP reed. Hij racete met de snelste bolide voor hij zijn rijbewijs voor de weg had.
  • In 2016 maakte hij de overstap naar Red Bull. Het team dat hij dit jaar, 2022, ook de constructeurstitel bezorgde. Hij werd met die renstal de eerste Nederlander ooit die een eerste plaats haalde tijdens van de GP van Spanje.
  • In 2021 werd hij de allereerste Nederlandse kampioen Formule 1. Tijdens de aanloop van die eerste titel heerste er in Nederland een ware Max Verstappen gekte. Die kreeg een van zijn hoogtepunten tijdens de GP van Nederland dat jaar. Het enthousiasme en de schreeuwende aanmoedigingen zetten Zandvoort in vuur en vlam.
  • Na de grote prijs van Mexico in 2022 sneuvelden opnieuw twee records. Max heeft nu het meeste eerste plaatsen (14) tijdens één seizoen gehaald. Tegelijk werd de nieuwe wereldkampioen ook recordhouder van het meest aantal punten bij elkaar gesprokkeld tijdens één F1-seizoen.

Voor het Formule 1 in Nederland hebben we met deze kampioen nog wel wat te verwachten. Denk aan de Italiaan Luigi Fagioli, die won in 1951 op 53-jarige leeftijd zijn laatste GP. Dat is in de moderne racewereld uitgesloten. Maar met zijn 25 jaar kan Verstappen zeker nog jaren aan de top meedraaien, zowel op het circuit als in poles van de Nederlandse online bookmakers.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date