CWO wint stadsderby van Deltasport

09-12-2019 Sport Redactie

VOETBAL - CWO heeft afgelopem zaterdag drie kostbare punten weggesleept uit de Broekpolder. Om 17.00 uur werd pas afgetrapt en dat zorgde voor veel bekijks van voetballers die al eerder die middag hadden gespeeld. In een eerste helft waarin Deltasport de beste mogelijkheden kreeg, schoot Jordao Pattinama een keer hard op de paal en een keer net over. Ook was er nog een afgekeurd doelpunt wegens hands. Verder moest de debuterende CWO-keeper Ian Slagboom enkele keren zijn kwaliteiten tonen. CWO had een goede mogelijkheid via Mike vd Meer, doch ook de Deltasport keeper toonde zijn goede vorm, zodat er met 0-0 stand thee gedronken werd.

Na rust ging CWO uit een ander vaatje tappen. Dit resulteerde in een fraaie kopbal van Jim Onderdelinden die net zo fraai gestopt werd door de Deltasport keeper. Na een uur spelen werd Taha Kadri onreglementair onderuit gehaald in het zestienmetergebied wat een terechte strafschop opleverde. Dit buitenkansje werd goed benut door Rick Struis. Hij zette zo CWO op een 0-1 voorsprong. Hierna zette Deltasport nog wel aan doch CWO keeper Ian Slagboom en zijn verdediging waren een sta in de weg. In de 84e minuut was het Taha Kadri die een prima combinatie tussen Mike vd Meer en Rick Struis knap afrondde 0-2. In blessure tijd maakte de Deltasport-keeper geheel onnodig een trappende beweging richting een CWO-speler hetgeen hem een rode kaart opleverde. Hierdoor moest Deltasport noodgedwongen de vader van CWO JO11-1 keeper Doe Duifhuijsen inbrengen, namelijk good old Tobias. Terwijl Doe s’ morgens knap een strafschop stopte lukte dat zijn vader niet, want ook nu weer wist CWO spits Rick Struis het net te vinden.

Zo nam CWO de drie punten mee naar het Trimpad. Rest nog te vermelden dat scheidsrechter Mats Blaak deze sportieve wedstrijd in goede banen wist te leiden!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date