CWO wint opnieuw de Waterwegderby tegen VDL

• Ben van Dijk
  • 11-03-2018

Fotografie: Klaas Bloem

VOETBAL - Voorafgaand aan de wedstrijd werd aanvoerder Laurens Cruz door hoofdbestuurslid Kees Groeneveld in het zonnetje gezet, hij speelde zijn 100e  wedstrijd voor CWO.

Beide teams begonnen wat nerveus aan de wedstrijd met veel balverlies aan beide kanten. De eerste grote kans was na vijftien minuten voor VDL. Een voorzet van rechts werd zacht ingetikt en rolde naar de uiterste hoek. Keeper Yordi Godijn, die opnieuw uitstekend keepte was op tijd om redding te brengen. Na het nerveuze begin kreeg CWO steeds meer grip op de wedstrijd. In de 28e minuut was het raak met een goede voorzet vanaf de rechterkant en Gio Santos Boaventure kon de 1-0 op het scorebord zetten. Tien minuten later was het opnieuw raak. Laurens Cruz gaf de bal voor vanaf links en de meegekomen Igor Markovic haalde hard uit: 2-0. Vlak voor de rust kreeg Talha Koc nog een kans maar zijn schot ging over het doel. VDL kon voor
rust nauwelijks gevaarlijk worden.

Na rust was de eerste kans weer voor VDL. Een verdediger van CWO raakte bij het zestienmetergebied de bal kwijt aan een aanvaller van VDL en deze kon alleen op keeper Yordi Godijn afgaan. Deze kwam echter goed uit zijn doel en redde uitstekend. De rebound werd nog hard ingeschoten maar ging over het doel. In de 61e minuut was het aan de andere kant raak: Talha Koc werd de diepte ingestuurd en was zijn verdediger te snel af. Alleen voor de keeper liet hij deze kansloos: 3-0. Even later ontstond er een scrimmage voor het doel van CWO en leek de bal in het doel te gaan maar die kon nog net op tijd door een verdediger van CWO weggewerkt worden. In de 85e minuut was het opnieuw raak voor CWO. Na een uitstekende aanval werd de bal in de voeten van Arij van Bree geschoven die hard uithaalde: 4-0. VDL probeerde nog wel wat terug te doen maar kon niet echt gevaarlijk worden. Zaterdag 17 maart speelt CWO uit tegen koploper Hellevoetsluis.