CWO wint derby van Kethel Spaland

• 04-09-2016
VOETBAL - De eerste wedstrijd van het seizoen is door CWO dik verdiend gewonnen van Kethel Spaland. Met een volle tribune en veel publiek langs de kant maakten de beide teams er een leuke wedstrijd van. CWO begon uitstekend en nam direct het initiatief. In de negende minuut had CWO de eerste kans op een voorsprong. Na een mooie aanval over rechts kwam de bal voor het doel van Kethel Spaland maar kon net voor een van de aanvallers van CWO tot corner verwerkt worden. In de 23ste minuut was het Jeilli Moreno die een kans kreeg en de bal met een lobje over de keeper wilde spelen. Die bal was echter net niet hoog genoeg en de doelman kon de bal gemakkelijk pakken.

In de 27e minuut had Kethel Spaland toch de mogelijkheid om op voorsprong te komen maar tot twee keer toe bracht doelman Mario Stark redding. Even later was het aan de andere kant Colin Pleijsier die hard op het doel schoot maar ook hier bracht de keeper redding. In de 35e minuut was het wel raak na een goede combinatie kon Arij van Bree vrij inschieten 1-0. Kethel Spaland probeerde nog wat terug te doen maar kwam niet verder dan een bal voorlangs het doel van CWO.

Na de rust kreeg CWO al na 23 seconden de kans om de voorsprong te verdubbelen. Denzel Asmus gaf de bal aan Colin Pleijsier die hard inschoot maar opnieuw was het de doelman van Kethel Spaland die het scoren voorkwam. Even later zag Denzel Asmus dat de keeper te ver voor zijn doel stond en schoot de bal van dertig meter over de keeper op het doel, deze keer bracht de paal redding.

Het duurde tot de 66ste minuut voordat CWO toch de voorsprong verdubbelde Denzel Asmus gaf de bal op maat aan Jeilli Moreno die de 2-0 op het scorebord zette. Nauwelijks twee minuten later kwam kethel Spaland nog terug in de wedstrijd. CWO maakte een overtreding in het zestienmetergebied, de penalty die volgde, werd feilloos ingeschoten 2-1. In de 75e minuut was het Denzel Asmus die de score op 3-1 bracht nadat een corner van CWO niet goed werd weggewerkt door de verdediging van Kethel Spaland.

Twee minuten voor tijd leek het zelfs nog 4-1 voor CWO te worden. Na een snelle ingooi kwam de bal bij Marlon Almeida die inschoot, een meegelopen verdediger kon de bal echter nog net van de lijn halen. Colin Pleijsier werd door het publiek gekozen tot man of de match.

Zaterdag speelt CWO opnieuw een derby, dan tegen en bij VDL in Maassluis.