CWO wint bij Zuidland

• Ben van Dijk
  • 25-11-2018
VOETBAL - CWO heeft goede zaken gedaan door de lastige uitwedstrijd bij Zuidland te winnen. Het steeg daardoor van de veertiende naar de elfde plaats. Het was geen goede wedstrijd maar de drie punten zijn erg belangrijk. CWO miste keeper Daniël van der Knijff (geblesseerd) maar Brandy do Carma Lima keepte een uitstekende wedstrijd.

CWO begon uitstekend aan deze wedstrijd en al na vier minuten kreeg het de kans om te scoren. Danny Koetsier werd diep aangespeeld en kwam alleen voor de keeper maar deze redde uitstekend. Tien minuten later werd Koetsier opnieuw goed aangespeeld en leek een vrije doortocht naar het doel te hebben. Hij werd echter onderuit gehaald door een verdediger van Zuidland. Scheidsrechter Abdel Aflalah kon niets anders dan de rode kaart trekken. Even later was het opnieuw Danny Koetsier die alleen voor de keeper kwam, hij kon hem echter niet voorbij komen en de kans op een voorsprong was verkeken.

Hierna leek het wel of CWO met een man minder speelde. Zuidland kwam regelmatig dicht bij het doel van CWO en werd steeds gevaarlijker. In de 21ste minuut kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong. Een misser in de verdediging zorgde ervoor dat een van de aanvallers van Zuidland vrij voor Brandy do Carma Lima kwam en die was kansloos 1-0.

Na de rust ging CWO direct opzoek naar de gelijkmaker en die kwam snel. In de 47ste minuut kreeg CWO een vrije trap, links even buiten het strafschopgebied. De bal kwam voor de voeten van Igor Markovic die intikte 1-1. CWO wilde duidelijk meer en kreeg veel kansen. Schoten van Igor Markovic, Mike van der Meer en Tobi Fasanya troffen echter geen doel. In de 65e minuut was Zuidland zelfs dicht bij een voorsprong toen een van de aanvallers alleen voor Brandy do Carma Lima verscheen, die twijfelde echter niet en plukte de bal van zijn schoen. Ook in de 77e minuut moest de doelman van CWO redding brengen toen opnieuw een aanvaller vrij voor het doel kwam.

In de 86e minuut kwam CWO toch op voorsprong. Een corner vanaf rechts kwam dicht bij het doel voor de voeten van de meegekomen Jimmy Onderdelinden en die tikte de bal binnen 1-2. Zuidland probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren maar de overwinning van CWO kwam niet meer in gevaar.