CWO wint bij Strijen

• Ben van Dijk
  • 18-02-2018
VOETBAL - CWO heeft dit weekend de lastige uitwedstrijd bij Strijen gewonnen maar maakte het zichzelf weer onnodig lastig door geen gebruikt te maken van de man meer situatie in tweede helft.

CWO begon goed aan de wedstrijd en zette Strijen direct onder druk. Toch was het Strijen dat in de 4e minuut de eerste grote kans kreeg. Met een snelle counter kwam een aanvaller van Strijen alleen voor keeper Yordi Godijn, die uitstekend uit zijn doel kwam een goed redde. Hierna was het vooral CWO dat de kansen kreeg. In de 16e minuut was het Adilson Mendes Moreira die een kans kreeg nadat Igor Markovic een goede pass gaf op Laurens Cruz die de bal voor gaf. De keeper van Strijen redde echter uitstekend. In de 27e minuut was het Dwy Kampe die een kans kreeg maar zijn schot kwam recht op de keeper. In de 39e minuut was toch raak een corner van CWO werd door Igor Markovic doorgekopt en kon door Jordi de Bruin worden ingetikt 0-1. De voorsprong van CWO was echter van korte duur. In de 42e minuut werd de bal in het strafschopgebied tegen de zijkant van Mike van der Meer geschoten. Scheidrechter van Drunen zag er een opzettelijke handsbal in en wees naar de stip. Yordi Godijn was kansloos 1-1. Dit leek de ruststand te worden maar het venijn zat in de staart. In de 45e minuut was het opnieuw Dwy Kampe die op de keeper van Strijen afging, Een verdediger van Strijen haalde hem even buiten het strafschopgebied van achteren onderuit en kon met rood vertrekken. De hierop volgende vrije trap werd feilloos door Laurens Cruz in de kruising geschoten 1-2.

Iedereen verwachtte dat CWO dit in de tweede helft zou kunnen uitbuiten. Maar het leek wel of CWO met tien man speelde en Strijen met elf. Strijen zocht de aanval en zette CWO onder druk. In de 57e minuut was ook de gelijkmaker dichtbij. Een vrije trap werd goed ingekopt maar de bal kwam op de doellat. In de 74e minuut ontstond een scrimmage voor het doel van CWO maar tot drie keer toe zat er steeds een been van een verdediger in de weg. Een minuut later kon een aanvaller van Strijen alleen op Yordi Godijn afgaan na een misser in de verdediging van CWO. De keeper van CWO deed het de hele wedstrijd al uitstekend en ook nu bracht hij weer redding. In de 11e minuut van de blessuretijd maakte Talha Koc een tackle en kreeg zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Toch was het CWO dat het laatste woord had in deze wedstrijd. Ook de keeper van Strijen ging mee naar voren om de gelijkmaker te forceren. Toen de bal bij de middellijn werd verspeeld kon invaller Marleyson Mejia de bal van 25 meter in het lege doel schieten. De scheidsrechter vond het hierna genoeg en blies af.

Zaterdag aanstaande speelt CWO opnieuw uit, dan tegen Piershil.