CWO wint bij Kethel Spaland

• Ben van Dijk
  • 10-03-2019

Fotografie: Mischa Keemink

VOETBAL - Voor beide teams was deze Waterwegderby gisteren van groot belang, dat was ook te merken aan het spel op het veld. De spanning en de harde wind dwars over het veld maakte het geen mooie wedstrijd maar spannend was het wel. CWO was uiteindelijk de verdiende winnaar.

In de eerste helft werd door beide teams voorzichtig gespeeld. CWO kreeg hierbij de beste mogelijkheden. Het duurde echter tot de 33e minuut voor dat het raak was. Tobi Fasanya, die verreweg de gevaarlijkste man van CWO was werd goed vrij gespeeld en kwam alleen voor de keeper, die kansloos was 0-1. Hoewel Kethel Spaland probeerde nog wat druk te zetten was er nog een enorme kans voor CWO. Opnieuw was het Tobi Fasanya die alleen voor de keeper kwam. Hij speelde de bal deze keer naar de meegelopen Mike van der Meer maar die raakte de bal niet goed en de kans was verkeken. Aan de andere kant kon Kethel Spaland nauwelijks gevaarlijk worden.

In de tweede helft ging Kethel Spaland heel fel van start en ontstonden er enige gevaarlijke situaties voor het doel van CWO. De verdediging kon echter steeds de bal weg werken. In de 56e minuut leek CWO de score te kunnen verdubbelen toen een corner door Rick van Haren werd ingekopt. De bal ging echter recht in de handen van de keeper. In de 60e minuut was het wel raak Tobi Fasany ging op de linkerkant op het doel af en gaf de bal uitstekend voor aan de meegelopen Colin Pleijsier die van dichtbij kon intikken 0-2. Hierna leek het of Kethel Spaland het opgaf ze werden nauwelijks meer gevaarlijk en CWO kon de wedstrijd winnend afsluiten.  Zaterdag a.s is er opnieuw een belangrijke wedstrijd voor CWO thuis tegen Alexandria ’66.