CWO te sterk voor Soccer Boys

• 12-03-2017
VOETBAL - In een matige wedstrijd tegen degradatiekandidaat Soccer Boys heeft CWO dit weekend laten zien dat het ook tegen stug verdedigende teams kan winnen. In de eerste tien minuten probeerde Soccer Boys CWO onder druk te zetten. Toch was de eerste kans al na twee minuten voor CWO. Met een mooie pass van Laurens Cruz werd Romeo da Silva vrij gespeeld, maar zijn schot ging net naast het doel. In de twaalfde minuut was CWO weer dicht bij een doelpunt. Een corner voor CWO kwam goed voor het doel en de keeper tastte mis. In de scrimmage die volgde ging de bal net naast het doel.  Even later was het aan de andere kant bijna raak toen een verdediger van CWO de bal in de voeten van een aanvaller van Soccer Boys speelde en deze alleen voor Angelo Spanjaart kwam. Die kwam echter goed uit zijn doel en redde uitstekend. Hierna was het vooral CWO dat een aantal goede mogelijkheden kreeg. CWO was echter niet zorgvuldig genoeg in de afronding.

Na de rust was het al snel raak.  In de 53e minuut kreeg Talha Koc de bal op rechts en passeerde drie verdedigers van Soccer Boys. Vanaf de achter lijn gaf hij de bal aan de meegelopen Jeilli Moreno en die schoof de bal in het doel: 1-0. Even later was het Romeo da Silva die een kans kreeg de score te verdubbelen. De goed meegelopen verdediger maakte het zichzelf echter zo moeilijk dat zijn schot naast het doel ging. In de 65e minuut werd het daarop gelijk. Een corner van Soccer Boys werd onhoudbaar ingeschoten: 1-1.  Vijf minuten later stond CWO echter weer op voorsprong. Een voorzet van de rechterkant was precies op maat voor Romeo da Silva die de bal in de hoek kopte: 2-1. Even later moest Angelo Spanjaart weer redding brengen en kon hij de bal nog net tot corner verwerken.

In de 76e minuut werd de wedstrijd beslist. Romeo da Silva ging goed door het strafschopgebied in, zijn schot kon nog gestopt worden maar de bal werd niet goed weggewerkt en kwam voor de voeten van Talh Koc die hard uithaalde: 3-1. In de 88e minuut kreeg Talha Koc nog een kans toen een verdediger van Soccer Boys de bal in zijn voeten speelde, maar deze bal ging echter naast.

Angelo Spanjaart werd door het publiek gekozen tot man van de wedstrijd.

Zaterdag speelt CWO uit tegen SC Monster.